Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PARFÜM

Ha erre a területre fújod a parfümöt, sokkal tovább fog tartani az illata

2024. február 23.

2 perc olvasás

ELLE

trükk illat parfüm parfümök parfümtrend
Ha erre a területre fújod a parfümöt, sokkal tovább fog tartani az illata
© Shutterstock

A szakértők szerint, ha erre a területre kerül fel a parfüm, akár dupla ideig is élvezheted az illatot. 


A parfümöt a legtöbben a csuklóra, nyakra szokták fújni. Ez a két terület az, ami elterjedt, és a legtöbb nőnek eszébe sem jutna, hogy van egy harmadik, ahol sokkal jobban érvényesül minden illat. Most eláruljuk, melyik az! 

Erre a területre érdemes fújni a parfümöt 

Viszonylag sokan tudják, hogy a parfümöt a nyakra és a csuklóra érdemes fújni. A szakértők már többször is megindokolták, hiszen ezeken a területeken magasabb lehet kicsivel a bőrnek a hőmérséklete. Ez lehetővé teszi, hogy a parfüm alkotóelemei másként áramoljanak, ezzel pedig intenzívebbé, erősebbé válhat minden illat

A szakértők szerint van egy harmadik hely, ez pedig nem más, mint a fülek mögötti terület. Sokan ezt figyelmen kívül hagyják, pedig így lehet sokkal intenzívebb a parfüm. Ha megérinted a füled mögötti részt, ki is tapinthatod a pulzusod, illetve meggyőződhetsz róla, hogy melegebb a bőr, mint máshol. 

A parfüm fül mögé permetezése népszerű technika, mivel a fül mögötti rész általában meleg marad, és természetes testhőt termel, ami fokozhatja a parfüm illatát

– magyarázta Michelle Feeney, a Floral Street alapítója. 

Természetesen nem kötelező erre a területre fújnod, hiszen nincsenek szabályok arra vonatkozóan hova kell a parfümöt felvinni. Ugyanakkor érdemes kipróbálni, hiszen tényleg lehet, hogy sokkal tovább fog tartani a parfümöd, mintha mondjuk a ruhádra fújnád. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves