Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAJMOSÁSI TECHNIKA

A 60/180-as hajmosás az új őrület, ami jót tesz az igénybevett hajnak

2024. július 05.

2 perc olvasás

A 60/180-as hajmosás az új őrület, ami jót tesz az igénybevett hajnak
© Shutterstock

Te is csak pár másodpercig hagyod hatni a sampont? Nagy hiba, mert így még az esélyét sem adod meg annak, hogy kifejtse az ígért hatását.


A hajmosásnak is megvannak azok a szabályai, amelyeket ha betartasz, a végeredmény lenyűgöző lesz!

NEM SZABAD SPÓROLNI AZ IDŐNKKEL

A balzsamozás, a pakolások igen nagy figyelmet kapnak, ha a hajápolásról van szó. Pedig nem csak ezek a fontosak, a sampon felvitele, hatóideje ugyanúgy sokat segíthet a hajunk állapotán attól függetlenül, hogy hajlamosak vagyunk alábecsülni annak szerepét. 

Te is csak pár másodpercig hagyod hatni a sampont a tincseiden? Ez nem a legjobb taktika! Valójában a samponnak is időre van szüksége, mielőtt az összetevői valóban kifejtik a hatásukat. Ez különösen igaz a nagyon száraz hajat helyreállító és a hidratáló samponokra. 

Gabriel Llano német fodrász és hajspecialista szerint a 60/180-as szabály lehet a kulcs a makulátlan hajkoronához. 

A haj állapotától függően a sampont egy és három perc közötti időtartamig kell a hajon hagyni. Minél hosszabbak és sérültebbek a tincseink, annál tovább kell hagyni dolgozni a sampont. 

Ha festett, nagyon hosszú hajad van, amelyet továbbra is minden nap megterhelsz a hajformázó termékekkel, mindenképpen hagyd hatni a sampont három percig, hogy a haj valóban megtisztuljon és tápláló legyen számára az alkalmazott készítmény. Ennyi idő már elég lehet, hogy az összetevők felszívódjanak. Ha azonban rövidebb a hajad, akkor is tartsd be a legalább egy perces hatóidőt!

A SAMPON FELVITELE IS FONTOS

Az sem mindegy, hogy hogyan viszed fel a sampont a hajadra. Kezdd a fejbőrön, masszírozd bele, majd szépen fokozatosan húzd át a hajvégekre. 

A szakértő szerint, ha masszírozással stimuláljuk a fejbőrt, a bőr és a haj jobban fel tudja szívni a sampont,  ami végső soron javítja a hajmosás utáni eredményt.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves