Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SKINCARE

Így segít a helyes arcápolási rutin kialakításában a bőrdiagnosztika

2023. november 06.

3 perc olvasás

ELLE

arcápolás arckezelés bőrdiagnosztika arcdiagnosztika
Így segít a helyes arcápolási rutin kialakításában a bőrdiagnosztika
© Zenon Clinic

Manapság a szépségápolásnak és a bőrápolásnak egyre nagyobb a szerepe a nők életében, ezt támogtaja a bőrdiagnosztika. 


A mindennapok során a bőr számos kockázatnak van kitéve, károsíthatja az UV-sugárzás, a szmog, a stressz vagy a túlságosan feldolgozott élelmiszerek. Ezek a tényezők együttesen hatást gyakorolnak a bőrre, és különféle problémák alakulhatnak ki. Ebben segít a Zenon Clinic egyedülálló Observ arcdiagnosztikai gépe, ami teljesen megváltoztatja a bőrdiagnosztikát. 

Sok szempontból fontos a bőrdiagnosztika 

A környezeti tényezők nyomot hagynak az arcbőrön, az évek során ezek összeadódhatnak, az öregedési folyamatok hatására lassulhat a bőr természetes megújulási folyamata, így megjelenhetnek a ráncok, az arcbőr pedig megereszkedik. Manapság már nagyon sok kozmetikai kezelés létezik, melyek képesek késleltetni ezeket a folyamatokat. Ezt támogatja bőrdiagnosztika, mivel az arcdiagnosztikai gép segítségével a szabad szemmel nem látható bőrproblémák is felfedhetőek. 

Observ 520X bőrdiagnosztikával feltérképezhető a bőr aktuális állapota, és kimutathatóak azok az elváltozások, melyek még a felszínen nem láthatóak. A vizsgálat során megvilágítják az arcbőrt, az egészséges részeket homogén fény jelöli, míg a károsodott részek elnyelik a fényt. Összesen 8 különböző megvilágítási móddal vizsgálja a bőrt, az esetleges gyulladások, bőrbetegségek kezdeti tünetei is láthatóvá válnak. 

A segítségével kimutathatóak a pigmentációs problémák, májfoltok, a vitiligo, a bőr kollagéntermelésének károsodása, a szerkezeti integritás változása, a tág pórusok, mitesszerek, a ráncok, finom vonalak, az olajos, zsíros vagy dehidratált bőrterületek, a rosacea, a hegek, az aknék, pattanások, a gyulladások és fertőzések. 

bordiagnosztika-arckezeles-2023
Zenon Clinoc

Így zajlik az arcdiagnosztika 

Az arcdiagnosztika legelső lépése, hogy alaposan megtisztítják a bőrt a sminktől és a szennyeződésektől. Mindkettő elfedheti a bőrproblémákat, így nehezebb pontos képet kapni. Ezután az Observ 520x fénysugarainak segítségével elkészül az állapotfelmérés, ami teljesen fájdalommentes, nem jár semmiféle kellemetlenséggel. Az eredmények alapján a szakemberek elkészítik a speciális, személyre szabott kezelési tervet, hogy a bőr állapotának és a bőrproblémáknak megfelelőek legyenek az arckezelések. 

Minőségbiztosítási alapelveink szerint választjuk ki eszközeinket, melyek az elérhető legjobb technológiát nyújtják a komplex egészségmegőrzéshez és szépségtervezéshez. Hitvallásunk, hogy az önbizalom áll a legjobban. Vendégeink nem másokhoz akarnak hasonlítani, helyette elérik önmaguk legjobb, legegészségesebb változatát. Olyan tervet valósítunk meg, amit a divatos kezelések helyett kiváló orvos szakértőink a páciens egyéni igényeire és szükségleteire szabnak

– árulta el Sárospataki Kitti, a Zenon Clinic alapítója és ügyvezetője.

A bőrdiagnosztikát nem csupán különféle problémák esetén érdemes megcsináltatni, mivel segíthet a megelőzésben. Már az előtt feltárhatóak az esetleges elváltozások, mielőtt megmutatkoznának a felszínen. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves