Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Bőrápolás

3 rossz szokás, ami ráncosodást okozhat

2023. október 06.

3 perc olvasás

ELLE

bőrápolás arcápolás arcápolási rutin ráncok ránc
3 rossz szokás, ami ráncosodást okozhat
© Shutterstock

Néhány helytelen napi rutin megváltoztatásával a ráncok kialakulása is megelőzhető.


Köztudott, hogy a nagy mennyiségű folyadékfogyasztás és az alkohol mennyiségének csökkentése kulcsfontosságú a bőröregedés és a ráncosodás elleni harcban.

Ugyanakkor még azok is sok hibát követhetnek el a bőrápolás során, akik igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzék arcuk fiatalosságát.

Nina Prisk, egy londoni és egy cornwalli klinika esztétika szakértője büszke arra, hogy a saját arcbőrét is sikerült megóvnia a ráncoktól. Megosztotta, mi az a néhány szabály, amit mindenkinek érdemes betartani a szépségápolás során.

Arcápolás ráncok nélkül

Esti sminkeltávolítás

Aki elfelejti eltávolítani a sminkjét lefekvés előtt, az felgyorsítja a bőr öregedését. Gyakorlatilag megfullad a bőr a festékréteg alatt, amire ráncosodással reagál.

Alvás közben a bőrünk regenerálódik, ami döntő fontosságú a bőr gyógyulása és az optimális egészségének elérése szempontjából.

A smink a faggyú termelődését is meggátolja, amely fontos a bőr hidratáltságának és rugalmasságának megőrzéséhez. Ha a termelődését negatívan befolyásolják, az száraz bőrt eredményezhet, és felgyorsíthatja az öregedési folyamatot.

Arckendők és arclemosók használata

Kényelmes, gyors és egyszerű módszernek tűnhet a smink eltávolítására, de a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy inkább kerüljük ezek használatát.

Az arctörlők durva vegyszereket tartalmaznak, amelyek megfosztják a bőrt a természetes olajoktól, és befolyásolják a pH-szintet, elősegítve a kiszáradást és a ráncokat

– mondja a szakértő.

Mivel a törlőkendőket sminklemosóként hirdetik, amelyekhez nem kell vizet használni, a bennük lévő vegyszerek a bőrön maradnak, és használat után is hosszú ideig negatívan hatnak rá. Ez a folyamatos irritáció és száraz bőr egyenes út a korai öregedés felé.

borapolas-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Bőrradírok alkalmazása

Csakúgy, mint a törlőkendők, a bőrradírozás is káros lehet a bőr természetes védőrétege szempontjából. Bár a fizikai dörzsölés segíthet eltávolítani a mitesszereket, egyúttal eltünteti a bőr természetes nedvességtartalmát is, amely létfontosságú a fiatalos megjelenéshez. Nina Prisk erről így nyilatkozik:

A fizikai radírozás a bőr túlzott kiszáradásához is vezethet, ami a bőr megrepedezését, hámlását, valamint irritációt és érzékenységet okozhat. 

Azt javasolja, hogy aki le szeretné radírozni a bőrét, válasszon kémiai hámlasztót, például glikolsavat vagy szalicilsavat.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves