Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajtrend 2024

4 bob frizura, ami kerek arcformához is illik

2024. április 11.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

arcforma francia bob frizura haj hajvágás hajviselet kerek arc
4 bob frizura, ami kerek arcformához is illik
© Shutterstock

A bob frizura idén sem veszít a népszerűségéből, de jó hír, hogy bárki megtalálhatja a megfelelő változatát.


Az elmúlt néhány évben a bob frizura egyre népszerűbbé vált, és egyelőre semmi jele annak, hogy ez a jövőben megváltozna.

Mára azonban annyira sokféle formája alakult ki és terjedt el, hogy azt érezheted, képtelenség választani közülük. Bár nagyon elegáns hajviseletről van szó, korábban az volt az általános vélekedés, hogy a kerek arcformához nem illik.

Mára azonban mindez megváltozott, és a hírességek között is ez lett az egyik legnagyobb kedvenc, amit sokan kérnek a fodrászuktól.

Néhány bob frizura, ami kerek arcforma mellett is jól mutat

Side-Swept bob

Akik a rövid, de egyenes hajat részesítik előnyben, vagy eleve ilyen a hajszerkezetük, kipróbálhatják az oldalválasztékos, kissé hosszabb verzióját.

A teljesen oldalt elválasztott haj optikailag nyújtja az arcot, ráadásul nagyon divatos. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy az egyenes hajszerkezet ellenére ez a frizura mindig beszárítást igényel annak érdekében, hogy ne lapuljon le a fejtetőn.

Kitty-Cut bob

Ez a vágástípus ideális ahhoz, hogy kissé megnyújtsa az arcformát. A rétegezett vágás, a szem magasságában kissé kifelé szárított tincsek és a könnyed, hullámzó hajvég nagyon elegáns, és a fiatalok körében kifejezetten kedvelt frizura.

Bár kissé a ’70-es évek hangulatát idézi, de ebben a szezonban kétségtelenül az egyik legdivatosabb bob frizura.

Aszimmetrikus bob

Az aszimmetria egy szabályos, kerek arcformát remekül ellensúlyoz, különösen akkor, ha göndör hajszerkezetről van szó.

Beszárításkor a térfogat növelése a cél, ugyanis a lelapuló haj kifejezetten előnytelenné válhat. Ha vastagabb szálú hajad van, érdemes kipróbálni ezt a fazont.

Francia bob

Ez az egyik legszebb bob frizura a kerek arcformához, amit még olyan hírességek is szívesen viselnek, mint például Gigi Hadid.

A francia bob általában azonos hosszúságú tincsekből áll, bár a tarkó felől az arc felé haladva érdemes egy kis szintkülönbséget alkalmazni, ezzel is nyújtva az arcot. Az enyhén hullámos hajjal mutat a legjobban, nem véletlenül válik egyre népszerűbbé.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves