Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR TREND

A Birkin-frufru a legújabb hajtrend, amit a sztárok is viselnek

2023. szeptember 07.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

birkin frufru haj hajtipp hajtrend hajvágás
A Birkin-frufru a legújabb hajtrend, amit a sztárok is viselnek
© Getty Images/Gisela Schober

A frufru mindig is egy nagyon népszerű hajviseletnek bizonyult, idén azonban egy egészen új frufrutrend kezdett el terjedni, ami Jane Birkin ikonikus hajviselete inspirált.


A 2023-as év legmenőbb hajviselete egyértelműen a frufru, aminek különleges és nagyon változatos fajtáit már korábban is bemutattuk: léteznek függönyszerű, fokozatosan levágott vagy esetleg oldalra fésült frufruk, akárcsak extra rövid változatok vagy a mostanában nagyon népszerű, egyenes frufruk, melyet a nemrégiben elhunyt énekes-és színésznő, Jane Birkin is hordott. A most következő frufru divatot is ő inspirálta, mutatjuk is, hogyan néz ki!

JANE BIRKIN HOZTA DIVATBA EZT A SZEXIS FRUFRUT

Jane Birkin a '60-as, '70-es évek egyik legnépszerűbb énekesnő-színésznője volt, aki főleg a francia mozivásznon találta meg a számításait és ott is vált igazi, ünnepelt sztárrá. Legendás stílusáért (egyszerű, csíkos póló, egyenesra vágott frufru, minimális smink, farmer) milliók rajongtak és rajonganak a mai napig: olyannyira, hogy inspirálta a francia nők öltözködését, valamint a divattörténelem legikonikusabb táskáját, az Hermés Birkin-táskáját is.

Getty Images
Getty Images

Ezek után nem meglepő, hogy Jane Birkin nemcsak divatlegendává, de kultikus szépségikonná is vált a saját korában: a francia nők jellegzetes hajviselete, az enyhén kuszált, de egyenesre vágott frufru stílus is az ő védjegye volt – ez a trend pedig idén egyre népszerűbb, hiszen több sztár hordja!

A SZTÁROK IS RAJONGANAK A BIRKIN-FRUFRUÉRT

Nemrégiben, a Barbie-film premierjén Billie Eilish énekesnő viselte a Jane Birkin-frizurával szinte teljesen megegyező fazont, de Naomi Campbell szupermodell is hasonló frufrut vágatott a 2023-as cannes-i filmfesztiválra, akárcsak Heidi Klum műsorvezető-topmodell, aki az elmúlt években újra divatot teremtett ezzel a szexis és nőies frufru fazonnal.

Getty Images/Albert L. Ortega
Getty Images/Albert L. Ortega 

A Birkin-frufru megvalósítását nem ajánljuk kezdőknek: a tökéletes kivitelezéshez profi olló és hozzáértés szükséges, hiszen csak akkor lesz teljesen egyenes a frufru rész. Éppen ezért, azt javasoljuk, hogy otthon, DIY inkább senki se próbálkozzon vele, mert rettenetes lehet a végeredmény, amit később aztán csak nagyon nehezen lehet rendbe hozni. A profi fodrász által levágott fazont a továbbiakban viszont otthon is könnyű lesz egy jó minőségű, direkt erre a célra tartott kisollóval fenntartani, hiszen csak a frufru hosszúságán kell majd igazítani, a fazonon nem.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves