Quantcast

#Luxury

Elkelt a világ egyik legritkább Birkin táskája

Elkelt a világ egyik legritkább Birkin táskája
© Cindy Ord/Getty Images

Az exkluzív, second-hand Hermès Birkin Faubourg darab rekordáron talált gazdára.

Mindössze 50 darab készült abból az Hermès Birkin táskából, amelyet kifejezetten a legexkluzívabb VIP ügyfelek számára készítettek a francia divatház tervezői. A „Faubourg” fantázianevet viselő kiegészítők egyike nemrég rekordáron kelt el: a Párizsban alapított Vestiaire Collective nevű, használt designer ruhák, cipők és kiegészítők online eladására szakosodott platform 2009-es nyitása óta a legdrágább tranzakcióját bonyolították le az egyedi Birkin táskával.

A kereskedelmi platform csapata együttes erővel dolgozott azon, hogy kiállítsák a ritka táskához tartozó garancialevelet, amely hitelesíti az eladásra kínált kiegészítőt, valamint biztosítja, hogy a választott darab biztosan eljusson új tulajdonosához.

„Minden táskánknak megvannak a maga sajátosságai, lenyűgöző közelről tanulmányozni ezeket az ikonikus darabokat, és megérteni az egyedi történetüket – mondta Victorie Boyer Chammard, a Vestiaire Collective hitelesítési szolgáltatásának vezetője. – Az eladásra kínált darabok gyakran nagy kézműves szaktudás eredményei, hiszen nagyon finom anyagokból készülnek. Aki olyan szerencsés, hogy megvásárolhatja ezeket a darabokat, azok számára garantált, hogy idővel csak értéket fognak nyerni. A közösség minden tagja biztonságban érzi magát, ha nálunk vásárol és ad el, köszönhetően a tíz év alatt kialakított és optimalizált szigorú folyamatnak.”

Rekordösszeget fizettek érte

A névtelenséget kérő vevő rekordösszeget, mintegy 112 ezer eurót (majdnem 41 millió forintot) fizetett ki a tökéletesen rekonstruált Birkin táskáért. Az öt különböző bőrből készült, kézműves Fabourg nevű modelleket 2019-ben gyártották le a francia divatház exkluzív ügyfeleinek, a táskák nevüket az Hermès párizsi butikjának címéről, a Rue de Faubourg Saint-Honoré utcáról kapták.

A Vestiaire Collective elárulta, az Hermès táskák a platform legkeresettebb darabjai közé tartoznak, 2021 januárja és októbere között a Kelly táskák átlagos eladási ára 45%-kal emelkedett, a Birkin modelleké pedig 9%-kal. Ez utóbbi esetében a tavalyi évhez képest idén 70%-kal több keresés érkezett az ikonikus darabokra. Jelenleg egy darab, krokodilmintás Hermès Birkin Faubourg táskára lehet licitálni az oldalon, melynek kikiáltási ára 180 ezer euró (65,5 millió forint).

Forrás: Elle