Quantcast

Megan Rapinoe

„Az öngondoskodás része az is, hogy nemet mondok”

© Gareth Cattermole - FIFA/FIFA via Getty Images

Az amerikai futballklasszis, Megan Rapinoe lett a Shiseido legújabb arca – ennek apropóján beszélgettünk vele.

Profi labdarúgóként, olimpiai sportolóként, kétszeres világbajnokként, az amerikai női válogatott társkapitányaként és a nemek közötti egyenlőség szószólójaként Megan Rapinoe a pályán és azon kívül is rengeteg időt tölt a napon, így a profi bőrápolás nem ismeretlen a számára. A másságát nyíltan vállaló élsportoló legutóbb a Shiseido reklámjaiban tűnik fel: ő lett a márka „Power is You” névre keresztelt kampányának az arca. Az Elle kanadai újságírója a bőrápolási rutinjáról, a pihenésről és a védjegyévé vált színes hajáról kérdezte Megant.

Elle: Mit jelent számodra, hogy a Shiseido új nagykövete lettél?

Megan Rapinoe: Csak olyan márkákkal lépek partnerségre, amelyekkel azonosulni tudok, és akiknek a termékeit már használtam korábban. A Shiseido csodálatos termékeket készít, amelyek már eddig is a mindennapi rutinom részét képezték, így nem volt kérdés, hogy egyesítsük-e az erőinket. Nagyon sokat jelent számomra, hogy egy ilyen hihetetlen céggel dolgozhatok együtt.

Elle: Szuper hangosan beszélsz a nők nemek közötti bérszakadékról a profi sportban (és minden munkaterületen). Úgy érzed, hogy változnak a dolgok, mióta először léptél fel ennek érdekében?

M.R.: Ez nyilvánvalóan egy mélyen személyes küzdelem számomra és a nemzeti csapat minden tagja számára – úgy tekintünk rá, mint egyfajta harcra mindazokért, akik a nemük miatt marginalizálódnak. Az érezhető, hogy a párbeszéd és a lendület változik, mióta először beszélni kezdtünk erről a témáról, és valóban úgy gondoljuk, a következő lépés az lesz, hogy a nőknek többet fizetnek majd. Szükség van rá, hogy megfizessük, alkalmazzuk és előléptessük a nőket.

Elle: A tavalyi olimpiát a világjárvány miatt törölték. Milyen érzés volt újra együtt lenni a csapattársaiddal és edzeni a 2021-es tokiói olimpiára?

M.R.: Az olimpiáig vezető út hosszú volt, és tele volt bánattal a világunk számára. Csodálatos kegyelem volt visszatérni a pályára a csapattársaimmal, és egy újabb éremért küzdeni. Egyetlen pillanatot sem veszünk ezek után természetesnek.

Elle: A Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate 3.0 a hatalomról és az energiáról szól. Az energiaszintednek mindig teljesen fel kell töltődnie, amikor edzel és amikor a pályán vagy. Hogyan vigyázol erre az értékes energiára?

M.R.: Megtanultam, hogy nem lehet egyszerre mindent csinálni. Az öngondoskodás része számomra az is, hogy nemet mondok, és arra összpontosítom az energiámat, ami a legfontosabb számomra, és ahol a legnagyobb hatást tudom elérni – a pályán és azon kívül. Olyan dolgokkal is foglalkoznom kell, amelyek új energiával töltenek fel, hogy folytatni tudjam; üres pohárból nem lehet tölteni.

Elle: És hogyan tudsz pihenni?

M.R.: Sue (Sue Bird amerikai profi kosárlabdázó, Megan párja – a szerk.) és én szeretünk sorozatokat nézni, és mióta újranyíltak a helyek, szívesen költünk el egy kellemes vacsorát a barátainkkal. Mindketten olyan sokat utazunk, hogy már egy közös otthoni este is olyan pihentető.

Elle: Milyen a mindennapi bőrápolási rutinod?

M.R.: A sport miatt sok időt töltök a napon, így a bőrápolási rutinomba be kell építenem a feltöltő termékeket. Mindennap használom az Ultimune Power Infusing Concentrate-et, és mindig felkenem a Shiseido fényvédőmet, mielőtt kilépek az ajtón.

Elle: Mindig neked van a legszínesebb hajad. Olvastam, hogy a fodrászod, Riawna Capri „Rapinko”-nak hívja a jellegzetes lilás-rózsaszínes hajadat. Hogyan tartod ilyen élénken?

M.R.: Senki sem tudja olyan élénken tartani a hajam, mint Riawna! A festések között igyekszem mindent megtenni, hogy samponokkal kezeljem és ápoltan tartsam, de semmi sem ér fel ahhoz, amikor eljutok a szalonba.

Elle: Sok ember számára példakép vagy. Neked kik a példaképeid, azok a nők, akik inspirálnak téged?

M.R.: Mindig is édesanyám inspirált a legjobban, ő volt az életünk alappillére születésünk óta, és mindennap magammal viszem a tanulságait. Természetesen Sue is roppant inspiráló, aki évről évre egyre jobb és jobb lesz. Az egészség és a wellness iránti elkötelezettsége igazán példaértékű.

Elle: Az elmúlt másfél év elég kemény és intenzív volt a legtöbbünk számára. Mi tesz mostanában boldoggá?

M.R.: Az, hogy időt tölthetek Sue-val, és hogy végre újra személyesen láthatjuk a barátainkat és a családunkat, most, hogy be vagyunk oltva!

Forrás: Elle