Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PEDIKŰR

5 trükk, amitől sokkal könnyebb lesz az otthoni pedikűr

2023. július 18.

2 perc olvasás

ELLE

otthoni körömápolás köröm körömápolás pedikűr
  5 trükk, amitől sokkal könnyebb lesz az otthoni pedikűr
© Shutterstock

Adunk pár tippet, amitől sokkal szebb, tartósabb lesz az otthon elkészített pedikűr. 


A szép pedikűr nyáron különösen fontos, hiszen ilyenkor a nyitott cipőkben, szandálokban és papucsokban sokkal látványosabbak az esetleges hibák. Most adunk pár tippet, amivel nagyon szép lesz a végeredmény. 

Száraz körmök

Sokan lábaztatást végeznek első lépésként, ami remek módszer arra, hogy a köröm körüli bőr fellazuljon. Ám ajánlott mindig megvárni, amíg a körmök teljesen megszáradnak. Sajnos ebben az esetben az sem elegendő, ha alaposan megtörlöd őket, mivel a víz beszivárog a körömágy alá, ez pedig töredezetté teheti később a lakkozást. 

Hámlasztás 

A hámlasztás egy olyan lépés, amit a szakemberek szerint sosem lenne szabad kihagyni. A segítségével sokkal könnyebben távoznak az elhalt hámsejtek, így puhább lesz a bőr. Van lábakra kifejlesztett peeling, vagy akár szóba jöhet a hámlasztó zokni, amit pár órán keresztül kell viselni, majd a következő napokban magától távozik a bőr. 

Ne legyen rajta hidratáló

Sokan használnak olajat, hidratálót a pedikűr során, ami jó, de fontos, hogy az utolsó legyen. A szakemberek szerint a különféle olajak, hidratálók csak az utolsó fázisban kerüljenek fel, mivel, így elkerülhető, hogy a lakk hozzátapadjon a körmökhöz. 

Csak egy láb egyszerre

Ha felváltva csinálod a pedikűrt, akkor sok időt megspórolhatsz, az biztos, de a valóságban ez egy nem túl jó módszer. Így a krémek, hámlasztók akár túl sokáig is fenn lehetnek, vagy a körömlakk rétegei között telik el sok idő. Utóbbi esetében csíkos, csomós lehet a festés. 

Vékony lakkrétegek

A szakértők szerint az a legjobb, ha vékony rétegekben kerül fel a lakk. A túlságosan vastag rétegek csomósra száradhatnak, amitől az egész festék elmozdulhat. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves