Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PARFÜM

Az 5 legjobb tavaszi virágos parfüm, amit ki kell próbálnod

2024. május 21.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

virág prada bvlgari Issey Miyake Marc Jacobs női parfüm
Az 5 legjobb tavaszi virágos parfüm, amit ki kell próbálnod
© Shutterstock

Nincsen párja a tavaszi virágos parfümöknek! Most össze is gyűjtöttünk a legpompásabb illatú női kölniket, hogy még ebben a csodálatos évszakban ki tudd próbálni őket!


A tavaszi virágos parfümöket a világ legnépszerűbb illataiként tartják számon, ami nem meglepő: ebben az évszakban nyílnak a legszebb virágok, karakteres esszenciájuknak köszönhetően pedig olyan csodás parfümöket tudnak belőlük kreálni a parfümőrök, melyeknek egyszerűen nincsen párja. Épp ezért, ezúttal nem a klasszikus virágos parfümök közül, hanem a szezonális, tavaszi virágos aromákat tartalmazó parfümök közül szemezgettünk és válogattuk ki a legjobbakat! 

Következzenek a tavaszi szezon legjobb illatú virágos parfümjei! 

Viktor & Rolf Flowerbomb Dew 

Fő virága: liliom 

A liliomot a tavaszi virágok királynőjének is szokták hívni: ez a csodás esszencia képezi a Viktor&Rolf Flowerbomb Dew illatának alapját, ami nem más, mint egy friss virágokból álló illatbomba! A mesés aromán túl a vízben élő dewy rózsa, az érzéki írisz és a nyugtató pézsma is szerepel az összetevők között, az egész pedig olyan finoman olvad el a bőrön, hogy azonnal a magadénak fogod érezni ezt a parfümöt, ha szereted a liliom illatát. Külön kiemelést érdemes a parfüm üvegcséje is, mely ékkőként fogja beragyogni a sminkespolcodat! 

Viktor & Rolf Flowerbomb Dew EdP 36 320 Ft/50 ml (Douglas)
Viktor & Rolf Flowerbomb Dew EdP 36 320 Ft/50 ml (Douglas)

Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight

Fő virága: gyöngyvirág

A gyöngyvirág apró, harang alakú kis virágokból áll, sokan szinte észre sem veszik őket az erdőkben bóklászva: illatuk viszont egészen fenséges, ezért a legexluzívabb női parfümök alapanyagául gyakran szokták alkalmazni. Más tavaszi virágokból álló keveréke, a Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight illatpiramisában bontakozik ki: rózsa, ibolya, jázmin és pézsma is található benne, mélysége pedig nem azonnal, hanem fokozatosan kezd el érvényesülni. A bőrre fújva egy élénk és tiszta, virágos parfümöt fogunk érezni, amit a szirmok púderessége tesz igazán nőiessé.

Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight EdP 36 490 Ft/30 ml (Douglas)
Bvlgari Rose Goldea Blossom Delight EdP 36 490 Ft/30 ml (Douglas)

Marc Jacobs Daisy Pop

Fő virága: ibolya

Az ibolya a tavasz első virága (úgy is mondhanánk, hogy a jó idő beköszöntének hírnöke), ezért egy kedves és nagyon finom illatú virágként tartják számon. Törékeny bájával és erős, karakteres illatával a tavaszi parfümök egyik legkedveltebb alapanyaga, ami a citrusos jegyekkel is remekül párosul. Az egyik ilyen parfüm, amiben az ibolya lenyűgöző keverékként funkcionál, a Marc Jacobs Daisy Pop, amiben az ibolya és az ibolyalevelek esszenciái párosulnak a jázminnal, a pézsmával és a grapefruittal. 

Marc Jacobs Daisy Pip EdT 33 880 Ft/50 ml (Notino)
Marc Jacobs Daisy Pip EdT 33 880 Ft/50 ml (Notino)

Prada Candy Kiss

Fő virága: narancsvirág

Bármilyen mediterrán országban is járj tavasszal, az örökzöld cserjéken nyíló fehér narancsvirágok illata biztosan meg fogja csapni az orrodat! Érzékenysége miatt épp ezért nálunk inkább csak a parfümökben és az illatosítókban szagolhatod meg, természetes környezetében már kevésbé: de épp erre találták ki a csodás parfümöket. A Prada Candy Kiss illatával elképesztő mennyiségben szerepel ez az aroma, amit a friss bergamott-tal és egy csipetnyi kis vaníliával párosítottak a parfümőrök. 

Prada Candy Kiss EdP 51 290 Ft/50 ml (Douglas)
Prada Candy Kiss EdP 51 290 Ft/50 ml (Douglas)

Issey Miyake Nectar d’Issey Première Fleur 

Fő virága: Bazsarózsa

Semmi sem fogható a bazsarózsa (másnéven a pünkösdi rózsa) szépségéhez, ami az utolsó tavaszi hetekben bontja ki a mesés szirmait. Illata is egészen mesés, rajonganak érte a nők, ezért egy halom virágos illatú parfüm elengedhetetlen összetevője. Teljes pompájában, más tavaszi virágokkal (pl. jázmin)  párosítva az Issey Miyake Necta D'Issey Premiére Fleur parfümben bontakozik ki a legjobban, ami egy pazar virágos, finoman gyümölcsös illat. 

Issey Miyake Nectar d’Issey Première Fleur EdP 24 790 Ft/ 30ml (Douglas)
Issey Miyake Nectar d’Issey Première Fleur EdP 24 790 Ft/ 30ml (Douglas)

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves