Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Homofóbia

Egy TikTok-videóért zárták börtönbe a népszerű influenszert

2022. július 27.

2 perc olvasás

ELLE
homofóbia leszbikus lmbtq szaúd-arábia TikTok tiktok videó
Egy TikTok-videóért zárták börtönbe a népszerű influenszert
© YouTube/Tala Safwan

A hatóságok erkölcstelennek ítélték meg az egyik videóját, ezért letartóztatták az egyiptomi influenszert.


Vicces videóival és utazós vlogjaival csaknem 5 millió követőt gyűjtött össze TikTokon Tala Safwan, azt azonban még ő sem gondolta volna, hogy az egyik posztja miatt letartóztathatják őt.

Pedig éppen ez történt: az egyiptomi influenszer csuklóján Szaúd-Arábiában kattant a bilincs, miután a helyi hatóságok szerint az egyik videójában szexuálisan felbujtó tartalmat találtak, ami sérti a közerkölcsöt.

Tala egy szaúdi barátnőjét látogatta meg, akivel több közös videót is készített. Egyesek szerint a felvételeken szexuális célzások, főként a leszbikus párkapcsolatokra utaló mondatok is elhangzottak, ezért a Twitteren kampány indult azzal a jelmondattal, hogy „Tala sérti a társadalmat”.

Kontextusból kiragadott részletek

Bár Tala egyből tagadta, hogy bármilyen módon a leszbikus kapcsolatokat akarta promotálni, és kijelentette, hogy a kérdéses részleteket kiragadták a videó egészének kontextusából, a szaúdi rendőrség később mégis bejelentette, hogy letartóztattak egy helyi lakost, aki „olyan felvételen volt látható, ami negatív hatással lehet a közerkölcsre.”

@itstalasafwan يلا وصلوه خلونا ننشر اسم تالا بكل انحاء العالم ❤️❤️😼 #تالا_صفوان #السعودية #foryou #fypシ #fyp #الرياض #tiktok #حامل ♬ Jenny (Hearteye Speed Mix) - Studio Killers

Ugyan nem nevezték meg az érintetteket, egy elmosódott felvételt közzétettek, amin Tala és barátnője arca látható.

Az eset nem sokkal azután történt, hogy a szaúdi médiafelügyelet felszólította a YouTube-ot, hogy távolítsa el felületéről azokat a hirdetéseket, amelyek szerintük sértik a muszlim értékeket és elveket. Arra hivatkoztak, hogy több szülő is panaszt tett, amiért gyermekeik a videómegosztó portálon sugárzott hirdetések miatt nem megfelelő tartalmaknak vannak kitéve.  

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves