Quantcast

Borzongás

Melyik halloweeni sorozat illik hozzád a horoszkópod szerint?

Melyik halloweeni sorozat illik hozzád a horoszkópod szerint?
© Netflix

Hátborzongató komédia, paranormális nyomozás vagy vérfagyasztó horror? Mutatjuk, melyik sorozatnak érdemes nekikezdenek a csillagjegyed alapján.

Kos: Buffy, a vámpírok réme

Vér és akció – a legtutibb páros! A Kos-szülöttek „guilty pleasure” műfaja a tini fikciók, így ezzel a klasszikussal biztosan nem lősz mellé.

Bika: Dél-kaliforniai diéta

A Bikák nyers humorához és ételek iránti rajongásához tökéletesen passzol a Netflix horrorkomédiája, amelyben Drew Barrymore egy zombivá változott ingatlanügynököt alakít.

Ikrek: Sabrina hátborzongató kalandjai

A kilencvenes évek jó kedélyű sitcomjának 2018-as feldolgozása épp annyira sötét, mint amennyire őszinte. A tiniboszorkány Sabrina ezúttal is kettős életet él – amivel az Ikrek szülöttei könnyen azonosulni fognak –, és fénysebességgel halmozza fel az életveszélyes problémákat.

Rák: A Bly-udvarház szelleme

A szemet gyönyörködtető épület kísérteties történetet rejt, így borzongásból nem lesz hiány az epizódok során. A Rákok garantáltan odáig lesznek az egyszerre szép és szomorú soundtrackért!

Oroszlán: Scream Queens – Gyilkos történet

Az Oroszlánok nem titkoltan örömüket lelik majd abban, ahogy a pasztellszínű Chanel kosztümbe öltözött diáklányok farkasszemet néznek egy sorozatgyilkossal. Az amerikai bálkirálynők zsarnoki archetípusaira sok-sok pánik és sírás vár!

Szűz: Lock & Key – Kulcs a zárját

Furcsa vonzódást éreznek a mágikus történetek iránt, így a Szűz-jegyűek örömmel merülnek majd el a Lock & Key misztikus világában. Bár ők maguk talán sosem mernének kinyitni egyetlen furcsa ajtót sem, ha új család költözik egy nagy és poros házba, ők biztosan nyomon követik az eseményeket!

Mérleg: Penny Dreadful

Az októberi hónap rendre meghozza a Mérlegek kedvét az abroncsos szoknyákhoz és a kézzel hímzett fűzőkhöz. A viktoriánus esztétika rajongói odáig lesznek ezért a boszorkányos és vámpíros történetért, amelyben néhány Frankeinstein- és Dorian Gray-utalást is elrejtettek a készítők.

Skorpió: Gikszer

A Skorpiók számára nincs Halloween a temetőből frissen szabadult zombik nélkül. A sorozat középpontjában egy bizarr „gikszer” áll: hét ember tökéletes egészségnek örvendve, de emlékezetkieséssel tér vissza a halálból, köztük Hayes seriff felesége is. A baj még csak most kezdődik, amit a Skorpiók bizonyára alig várnak már.

Nyilas: Hétköznapi vámpírok

A különös fantasy-komédia garantáltan siker lesz a Nyilasok körében. A vámpír lakótársak komikus mindennapjait dokumentumfilm-szerűen követhetjük nyomon. Éppolyan abszurd, mint amennyire hátborzongató, feketeöves a súlyos humorú alkotások között.

Bak: A rejtély

Egy őrült tudós, egy szélhámos és egy FBI-ügynök próbálja felgöngyölíteni a természetfeletti ügyeket. Olivia Dunham ügynök nyilvánvalóan a csoport tapasztal Bak vezetője, aki más dimenziókba vezető utazások, csaták és paranormális nyomozások során néz szembe a rá váró kihívásokkal – kifogástalan, fekete nadrágkosztümjében.

Vízöntő: X-akták

Mulder és Scully mottóját akár egy paranoiás Vízöntő is írhatta volna: „Senkiben sem bízhatunk.” Paranormális jelenségekben és kormányzati összeesküvésekben nincs hiány ebben a szériában, amiben epizódról epizódra ellátogatnak a Földre az idegenek.

Halak: Túl a kerítésen

Egyszerre költői és gyermeki animációs sorozat. A két fivér, Wirt és Greg halloween éjszakáján eltévednek az Ismeretlen-erdőben, a visszaúton pedig számos próbatételen kell keresztülmenniük, hogy hazajuthassanak. A Halak-szülöttek többsége magára ismerhet a korlátozott tájékozódási képességek megjelenítésében.

Forrás: Elle