Quantcast

Love

Kiderült, melyik tulajdonságokat keresik a szinglik a partnereikben

Kiderült, melyik tulajdonságokat keresik a szinglik a partnereikben
© Henrik Sorensen

Randizni a legjobb időkben is nehéz, ha pedig egy világjárványt is belekalkulálunk, a dolgok még bonyolultabbá válnak – de sok szingli reménykedik abban, hogy 2022 lesz az az év, amikor szerencséjük lesz a szerelemben.

A happn társkereső alkalmazás tanulmánya szerint az ezredfordulósok és a Z generáció egyharmada keresi idén a szerelmet, 37 százalékuk párkapcsolatra, 32 százalékuk pedig házasságra vágyik.

A kutatásból az is kiderült, hogy az egyedülállók mit tartanak elsődlegesnek egy partnerben: 40 százalékuk gondoskodó társat keres, 61 százalékuk pedig azt mondta, hogy olyan ember vonzaná őket, akinek barátságos mosolya van.

Az öt legfontosabb tulajdonság, amelyet az emberek keresnek a partnerükben, a következők: gondoskodó, kedves (39 százalék), jó humorérzékkel rendelkező (35 százalék), hűséges (34 százalék) és szerető (33 százalék).

Ami a fizikai vonzerőt illeti, a barátságos mosoly mellett az emberek a jó kiállást (39 százalék), a magasságot (27 százalék), a szemszínt (24 százalék) és a természetes vonásokat (22 százalék) is előnyben részesítik egy potenciális partner esetében.

Minden új év lehetőséget ad a felfedezésre. Legyen az valami újdonság önmagunkkal kapcsolatban, vagy valami újdonság a randizáshoz való hozzáállásunkban. A szinglik az utóbbi időben nehéz időszakot élnek át. A randizási lehetőségek a vártnál jóval hosszabb időre szüneteltek, és ezzel együtt több mint elég időnk volt arra, hogy értékeljük sikereinket és kudarcainkat, és megtanuljunk néhány leckét is útközben.

Az, hogy idén ennyien keresnek kapcsolatot, abból következik, hogy 2020 tavasza óta jelentősen megnőtt a magányosság szintje.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint 2020 októbere és 2021 februárja között mintegy 3,7 millió brit felnőtt (a felnőtt lakosság 7,2 százaléka) mondta azt, hogy gyakran vagy mindig magányosnak érzi magát.

Forrás: Independent