Figyeljünk a színekre is az asztalon: spenóthoz, borsóhoz és pestóhoz zöld asztalterítő dukál. De a legfontosabb természetesen a jó recept!
Vágjuk le a póréhagymák zöld szárát és a gyökerét, és főzzük őket egészben 5 percig. Szűrjük le, szedjük le a külső leveleit. Ezeket tartsuk meg, a belső részét pedig arpítsuk fel. Tisztítsuk meg az erticsókát: szedjük le a kemény leveleit, a többit vágjuk fel vékonyra. Áztassuk be 20 percre citrommal savanyított hideg vízbe. Olívaolajon pirítsuk meg a póréhagymát, a zöldborsót és az articsókát, majd lassú tűzön főzzük még 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy merőkanálnyi langyos vizet, és folytassuk a főzést, amíg a víz elpárolog. Végül ízesítsük felaprított bazsalikommal. Egy tálkában verjük föl a tojást egy csipetnyi sóval és a parmezánnal. Béleljünk ki 4 sütőformát a félrerakott póréhagyma-levéllel, oszlassuk el rajta a zöldséget és a tojásos keveréket. Toljuk 180 fokos sütőbe 20 percre.
Ötlet: még ízletesebbé tehetjük a fogást, ha pirítunk 5 dkg kockákra vágott füstölt szalonnát, és aztán tesszük bele a zöldséget.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!