Quantcast

Kultfilm

Újra összejöttek Az ördög Pradát visel szereplői

A filmben szereplő sztárok megosztották emlékezetes forgatási élményeiket a közönséggel, és együtt elmélkedtek a dramedy ma is érvényes kulturális üzenetén az Entertainment Weekly találkozóján.

Újra összeállt az ikonikus Runway szerkesztősége! A 2006-os Az ördög Pradát visel című film stábja 15. jubileumát ünnepelve találkozott az online térben. Az összejövetelen David Frankel rendező, valamint Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci és több, kisebb szerepet játszó színész kötetlen beszélgetés során osztotta meg rajongóival a film forgatásának legemlékezetesebb élményeit, és megvitatták a film jelenleg is aktuális társadalmi jelentőségét.

"Kössétek fel a gatyátokat!" - írta az EW Instagram-posztjában, utalva ezzel a film azon jelenetére, amikor a Runway főszerkesztője, Miranda Priestley a vártnál korábban érkezik meg a szerkesztőségbe, és a Nigelt játszó Stanley Tucci 'Miranda-riadót' fúj.

Joey Nolfi a stáb és az EW moderátora visszatekintett a film időtlen témáira, mint amilyen a kapitalizmus és a munkánkhoz fűződő egészségtelen kapcsolat. Megbeszélték azt is, hogy az alkotás hogyan ábrázolja a hatalmi pozícióban lévő nőkkel szembeni kettős mércét, ami kiválóan tükröződik Streep Golden Globe-díjas előadásában, aki a Runway főszerkesztőjét, Miranda Priestlyt játssza.

"Fontos volt, hogy ne csak nehéz főnök legyen, hanem hogy egy bizonyos értéket testesítsen meg azon emberek számára is, akik a szolgálatában állnak a nagyobb cél elérésében - mondta Aline Brosh McKenna forgatókönyvíró Mirandáról. - Nagyon tiszteli a divatot és a magazint, és ez egyfajta templom számára."

Fontos üzenete van a női főnököknek

"Azt hiszem, annak az oka, hogy a film a mai napig beszédtéma, az, hogy épp a jó pillanatban robbant be - a főnöki székben ülő nők által érzett kellemetlenségekkel muszáj volt valamit kezdeni, mert magától nem múlt el" - vélekedett Streep. "Ez volt az első film, ami után a férfiak odajöttek hozzám, és azt mondták: 'Tudom, hogy érzed magad'."

Blunt hozzátette: „Olyan karaktert mutat meg számunkra, amelyre sokan vágyhatunk: hogy képesek legyünk kompromisszumoktól mentesek, kemények, valódiak, őszinték és lényegre törőek lenni, és ne kelljen eltorzulnunk azért, hogy érvényesíteni tudjuk  a véleményünket anélkül, hogy bárkit is bántanánk vele. Úgy gondolom, ez a férfiaknak sokkal könnyebben megy."

A film úttörő szerepet játszott abban, hogy kialakult egy párbeszéd a munkahelyi internalizált nőgyűlölet körül, amivel a hivatásos nőknek a mai napig szembesülniük kell. "A társadalmunk arra lett kondicionálva, hogy a férfiak szemén keresztül vizsgáljuk a világot" - mondta Tucci. "Ahogyan sok más problémára, erre is a filmvilág és az irodalom világított rá, és ez a film is egy lépcsőfok volt a változás útján."

Forrás: ELLE