Quantcast

Rekorder

Máris zenetörténelmet írt Adele legújabb albuma

Máris zenetörténelmet írt Adele legújabb albuma
© Tolga Akmen / AFP

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is az év leggyorsabban fogyó albuma lett a 30.

Adele november 19-én megjelent albuma, a 30 hazájában, Nagy-Britanniában, valamint a tengerentúlon is a 2021-es év leggyorsabban fogyó albuma lett – adta hírül a CNN. A brit énekesnő negyedik stúdiólemeze a Billboard adatai szerint megjelenése után mindössze három nappal kiérdemelte az év legsikeresebb albuma címet az Egyesült Államokban, ahol több mint 660 ezer albumegységet értékesítettek belőle (ez az adat magában foglalja a hang- és videóstreaminget, valamint az egyes dalok eladásait is).

Csúcstartó a női előadók között

A 30 az Egyesült Királyságban is a listák első helyén debütált, az első héten az Official Charts adatai szerint 261 ezer példány kelt el belőle, amivel maga mögé utasította Ed Sheeran 2017-es Divide című lemezét. Adele visszatérő kislemeze, az Easy On Me ugyancsak rekorder lett: megdöntötte a megjelenést követő egy héten belüli legtöbb streamelés rekordját.

Emellett az új albummal Adele szó szerint történelmet írt hazájában – hivatalosan is ő az egyetlen női előadó, aki három vagy több stúdióalbummal rendelkezik, melyek közül mindegyikkel az brit slágerlisták élére tört.

Érdekesség ugyanakkor, hogy saját rekordját nem sikerült megdöntenie: a 30 nem tudta letaszítani a trónról az énekesnő 2015-ben megjelent 25 című lemezét, amely minden idők leggyorsabban fogyó albuma lett mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban.