Quantcast

Mozdulj ki!

Szeretném, ha lenne valaki, aki kézen fogna

© Mozinet

Az őszinteségével lavinát elindító influenszertől a szedett-vedett férfiakig – itt az Elle hétvégi programajánlója.

Magyar Sajtófotó Kiállítás

A maga módján minden év különleges, a mögöttünk álló viszont egészen rendkívül volt, tele fájdalommal, szorongással, várakozással – és örömmel. Mert a drámai kórházi osztályok látványa és a magányos szilveszteréjjelek mellett azért voltak felemelő pillanatai is az életünknek, amelyeket a hazai fotósok java ezúttal is dokumentált. A 39. Magyar Sajtófotó Kiállítást idén külső helyszínen, az Olof Palme sétány elejére telepített új installáción nézhetjük meg.

július 15. – augusztus 16.

Carson Coma

„Össze-vissza, szedett-vetett / Jobbra-balra repesgetett / Szerteszéjjel repedezett / Tisztelеtbe keretеzett férfiaktól /Hallom, hogy mi volna jó”, énekli a hazai könnyűzene egyik új csillaga Legjobb verzió című slágerében. A Carson Coma, mint minden rendes
fiúbanda, gimis zenekarként indult, és a 60-as évek beatzenéjét választották kiindulási pontnak, amit aztán ironikus-magyar altrockos világgal kevertek. Koncertjük éppen ideális alkalom egy vidám szombat este eltöltésére.

július 31., MONYO Land

Made in Italy – katedrálisoktól a popzenéig

A városi séták igazán elkényeztetnek minket változatoságukkal, és olyan tematikákkal jelentkeznek, amelyek még Budapest alaposabb ismerőit is meglepik. A Sétaműhely „Eredeti olasz művek és magyar másolataik” témájú sétáján sokak kedvenc kultúrájának hazai lenyomatait láthatjuk. A csapat a Bazilika előtti tértől indul, és az Olasz Kulturális Intézetig sétálva megismerkedhet, az olasz reneszánsz „szerelmese” Ybl Miklós által tervezett épületekkel, híres olasz divattervezők magyar kapcsolataival, illetve megtudhatjuk, milyen filmeket és klipeket forgattak hazánkban.

július 31., augusztus 22., Sétaműhely

Sweat

A közösségi média hatásairól és az influenszer-élet árnyoldalairól nem először készül filmalkotás, ám Magnus von Horn lengyel-svéd mozija egészen átélhetően képes beszélni egy generáció kapcsolódási problémáiról. A Sweat főhőse Sylwia, a sztár fitnesztréner, aki
követői ezreit motiválja, és aki egy napon úgy dönt, ideje magányos érzéseit is megosztani rajongóival. A reakciók pedig szomorú tükrét mutatják az online tér álságos világának.

Art mozik