Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HALFTIME SHOW

Ez volt a Super Bowl történetének legdrágább koncertje, nem Jennifer Lopez vezeti a listát

2023. február 11.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

koncertek Jennifer Lopez koncert Rihanna super bowl Shakira
Ez volt a Super Bowl történetének legdrágább koncertje, nem Jennifer Lopez vezeti a listát
© Maddie Meyer / Getty Images

A Super Bowl az egyik legfontosabb rendezvény a sportrajongók számára az Egyesült Államokban. Ezért érthető, hogy a szervezők mindent megtesznek azért, hogy maradandó élményben legyen részük a rajongóknak, még akkor is, ha ez milliókba kerül. 


Amerikában a Super Bowl a legjobban várt sportesemény az évben. Az egyes márkák különleges reklámokat készítenek, melyekben gyakran világsztárok is szerepelnek. Természetesen a koncertről sem lehet elfeledkezni, melyre minden évben a meccs szünetében kerül sor. Idén Rihanna készül egy különleges műsorral. 

Ez volt a legdrágább Super Bowl koncert

A Super Bowl szünetében az elmúlt évtizedekben olyan hírességek léptek színpadra, mint Diana Ross, a U2, Prince, Beyoncé vagy Madonna. A hírességek a fellépésért ilyenkor nem kapnak pénzt, csupán egy jelképes összeggel támogatja az NFL a fellépést. Ennek ellenére hatalmas összegbe kerül egy Halftime Show, az éves keret jellemzően 10 millió dollár, amit az NFL ajánl fel. Ebből fizetik a díszletet, a technikát, a háttértáncosokat, és a különféle egyéb kiadásokat. Bár az összeg magas, sokszor még ez sem elegendő, ilyenkor az előadók saját maguk finanszírozzák a felmerülő többletköltséget. 

Az elmúlt években számos emlékezetes koncert volt az arénákban, voltak köztük drágábbak és olcsóbbak. A hírességek számára viszont minden esetben kifizetődő, hiszen nagyon nagy a marketingvonzata. 

Lady Gaga (2017) 

Az énekesnő 2017-ben adott egy emlékezetes koncertet, Texasban. A díszlet egészen elképesztő volt, a híresség a levegőben lógva kezdte meg a műsort. Elhangzottak a legismertebb slágerek, és valódi bulihangulatot csinált az arénában. Többször is átöltözött, és rengeteg táncos tette még emlékezetsebbé a produkciót. Ezek után nem is csoda, hogy 10 millió dollárba került a show. 

Aerosmith és NSync (2001)

2001-ben a koncert a Kings of Rock and Pop címet kapta, és két nagyon népszerű zenekar lépett fel. A közönség imádta az Aerosmith és az NSync közös koncertjét, melyben váltakoztak a műfajok. Meghívott vendégek is voltak, Nelly, Britney Spears és Mary J. Blige tették még emlékezetesebbé az estét. A sztárparádé 11 millió dollárba került. 

Prince (2007)

Prince 2007-ben a Queen legendás slágerével, a We Will Rock You-val indított el a koncertet. Sokak szerint ez volt a Super Bowl történetének legjobb műsora. Felcsendültek az előadó legismertebb dalai, és a látványvilág sem okozott csalódást. A pontos összeget a koncert után sem árulták el, de állítólag percenként 1 millió dollárba került, vagyis összesen 12 millió dollárt költöttek. 

Jennifer Lopez és Shakira (2020)

Shakira és J.Lo emlékezetes koncertet adtak 2020-ban, az énekesnők külön-külön is énekeltek, illetve voltak duettek. A legaranyosabb pillanat pedig az volt, amikor megjelent a színpadon Jennifer Lopez kislánya. Rengeteg táncos tűnt fel, és különleges látványelemekből sem volt hiány, a produkció összesen 13 millió dollárba került. 

The Weeknd (2021)

A The Weeknd 2021-ben egy rendhagyó műsorral készült, ennek ellenére a rajongókat lenyűgözte a show. Táncosokból itt sem volt hiány, de az egész teljesen más volt, mint amit korábban megszoktak a nézők. Nem volt olcsó a műsor, összesen 17 millió dollár volt, melyből 7 milliót maga Abel fizetett. 

Dr Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige és Kendrick Lamar (2022) 

A lista első helyén a 2022-es koncert áll. Egyetlen előadás erejéig összeálltak a ’90-es évek legendás rapperei, és közösen léptek színpadra. Elképesztően látványos díszletet építettek, talán részben ez is magyarázza a magas költségeket. Összesen 20 millió dollárba került a műsor, melyből Dr. Dre 7 milliót egyedül állt. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves