Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

80's

Így változtatta meg a Stranger Things észrevétlenül a mindennapjainkat

2022. július 08.

3 perc olvasás

ELLE

80-as évek divattrend öltözködési szokások stranger things divattrend 2022 Stranger Things stílus
Így változtatta meg a Stranger Things észrevétlenül a mindennapjainkat
© Netflix

Sorozatok jönnek és mennek, de a Stranger Things öröksége jó ideig velünk marad.


Talán még a Netflix fejesei sem tudták pontosan, milyen csiszolatlan gyémántra akadtak, amikor rábólintottak a Stranger Things legelső forgatókönyvére. A 2016-ban debütált sorozat köré hamar hatalmas rajongóbázis épült ki, a nemrég bemutatott 4. évad pedig a streamingszolgáltató legnagyobb nézettségű angol nyelvű produkciójává lépett elő.

Világszerte milliók rajonganak a csapatnyi fiatalért, akik eltűnt barátjuk után kezdenek nyomozni, és hamar természetfeletti kalandokba csöppennek. Kevés sorozat mondhatja el magáról, hogy a mindennapi életünkbe is beférkőzött, de a Stranger Thingsnek még ez is sikerült, és az első évad óta eltelt években szinte észrevétlenül csempészte vissza a 80-as évek hangulatát nemcsak a képernyőkre, de a gardróbunkba is.

Újra hódít a 80-as évek divatja a Stranger Things miatt

A Google és a Zavvi nevű online kiskereskedelmi platform adati egyaránt azt mutatják, hogy a Stranger Things bemutatása óta fokozatosan növekedett az érdeklődés a 80-as években népszerű divatcikkek iránt. A közösségi oldalakat elárasztották a sorozat inspirálta szettek, és még a tervezőkre is hatással van a képernyőn megjelenített nosztalgiavilág. Lássuk, milyen trendek újrafelbukkanását köszönhetjük a Duffer testvérek alkotásának!

Mullet, azaz a Bundesliga-frizura

Csak az idei évben majdnem kétmillióan kerestek rá a mullet frizurára, ami minden bizonnyal összefüggésben áll a Strnager Things új szereplőjének megjelenésével. A negyedik évadban ismerhettük meg Eddie Munsont, a Hellfire Club bohókás vezetőjét, aki a 80-as évek szívtipróinak népszerű hajstílusával hódított a képernyőn. A mullet frizura 2022-ben a férfiak és a nők körében egyaránt újra felkapott lett, és még a sztárok is előszeretette választják ezt a fazont.

Bomberdzseki

Ha egyetlen ruhadarabot kellene mondanunk, ami meghatározó volt a 80-as években, akkor a bomberdzsekire esne a választásunk. A Stranger Things stylistjai kiváló érzékkel választották ki a szereplők stílusához passzoló kabátokat, Lucas Sinclairétől Steve Harringtonéig. Több se kellett a nézőknek – a férfi ruházati cikkek között jelenleg a bomberdzseki számít az egyik legnépszerűbb darabnak.

Bajusz

A Top Gun folytatása robbantotta be igazán a bajuszmániát, ám tagadhatatlan, hogy a Stranger Things már jó előre megágyazott ennek a trendnek. A felnőtt karakterek közül többen is jellegzetes arcszőrzetet viselnek, így Jim Hopper, Murray Buaman és Yuri Ismaylov karaktere is hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen keresnek rá a különféle bajuszstílusokra.

Szaggatott nadrág és trapézfarmer

A cicanadrágok és a lábmelegítők mellett ugyancsak a 80-as években lett népszerű a szaggatott nadrág és a trapézfarmer viselése, ami a sorozatban is visszaköszön. Bár ezek a stílusok időről időre újra előtérbe kerülnek a divatvilágban, a Stranger Thingsnek köszönhetően újra felfutóban vannak – a trapéznadrágok és a szaggatott nadrágok egyaránt a reneszánszukat élik a fiatalabb generációk körében.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves