Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BEST ORIGINAL SONG

Szavazz! Neked Rihanna vagy Lady Gaga fellépése tetszett jobban az Oscaron?

2023. március 13.

3 perc olvasás

Szőke Anna

Lady Gaga oscar Rihanna 95. Oscar-gála 95. Oscar-díjátadó
Szavazz! Neked Rihanna vagy Lady Gaga fellépése tetszett jobban az Oscaron?
© Getty Images/ABC

A két énekesnő dalai az Oscar-díjért is versenybe szálltak egymással.


A rajongók legnagyobb örömére az idei Oscar-gálán nem egy, de egyből két szupersztár is megvillantotta tehetségét a színpadon. Lady Gaga ugyanis az utolsó pillanatban átszervezte sűrű forgatási napirendjét, és mégis elvállalta a Top Gun: Maverick betétdalaként jelölt Hold My Hand előadását.


Változatos jelöltek a Legjobb Eredeti Betétdal szobrocskáért folyó harcban

A KATEGÓRIA JELÖLTJEI

  • Diane Warren: Applause (Tell It Like a Woman)
  • Lady Gaga: Hold My Hand (Top Gun: Maverick)
  • Rihanna: Lift Me Up (Fekete Párduc 2.)
  • M.M. Keeravaani, Chandrabose: Naatu Naatu (RRR)
  • Ryan Lott, David Byrne, Mitski: This is a Life (Minden, mindenhol, mindenkor)

A versenybe szálló dalokat a drámai hangvétel jellemezte, kivéve a Bollywood-i filmek tipikus dinamizmusát képviselő Naatu Naatu-t, melynek előadása igazi üde színfoltot hozott a díjátadó műsorába. Ráadásul, végül ez a dal vihette haza a Legjobb Eredeti Betétdalért járó szobrocskát is.


Rihanna Chadwick Boseman-nek állított emléket dalával

A várandós Rihanna számára 2023 a zenei visszatérésről is szól, hiszen Superbowl koncertje és a tegnapi Oscar fellépése után, várhatóan még idén megjelenik új albuma is. A Fekete Párduc 2-ben elhangzó érzelmes dallal, az alkotók az eredeti karakter megformálójának, a tragikusan korán elhunyt Chadwick Boseman-nek szerettek volna méltó emléket állítani.

Rihanna előadása sokak szemébe könnyeket csalt. Elképesztő volt látni, ahogy kedvese A$AP Rocky is bíztatta őt a színpad elől. A kismama különleges, ékkövekkel díszített, a pocakját szinte szabadonhagyó estélyije is külön figyelmet érdemel.



Lady Gaga last-minute fellépése

Az énekesnő, – aki jelenleg a Joker folytatásán dolgozik Joaquin Phoenix társaságában – eredetileg túl sűrű forgatási beosztása miatt, nem tudott volna részt venni a gálán. Végül mégis sikerült úgy alakítani napirendjét, hogy be tudja vállalni a díjátadón való fellépést.

A sztár idén a Top Gun: Maverick betétdalaként jegyzett, Hold My Hand című számmal szállt ringbe, a korábban egy alkalommal általa már elnyert szobrocskáért. Tavaly ugyanis a Shallow című számmal Lady Gaga bekerült az Oscar-díjasok híres csarnokába.

Mostani fellépése azért is különleges, mert a színész-énekesnő úgy döntött, hogy a dal nyers változatát adja elő, és ehhez ő maga is teljesen természetes, egyszerű valójában lépett színpadra. Smink nélkül, egy fekete pólóban és farmernadrágban énekelte el a dalát a közönségnek.



Neked melyik előadás tetszett jobban az Oscaron?

Szavazás
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves