Quantcast

Mozi

Pszichothriller főszerepében tér vissza Anya Taylor-Joy

© 2021 Focus Features. A Comcast Company.

A sakk-királynőt izgalmas szerepben láthatjuk viszont a mozivásznon, Edgar Wright legújabb alkotásában.

A Netflixen debütáló A vezércsel című sorozattal egy csapásra beírta magát a legígéretesebb fiatal színésznők közé Anya Taylor-Joy, így várható volt, hogy hamarosan a mozifilmek világát is meghódítja. Anyát csodálatos alakítása után elárasztották a jobbnál jobb ajánlatok, ő pedig rögtön munkához is látott, melynek eredményét hamarosan mi is megcsodálhatjuk. Feltéve, ha merjük – a színésznő ugyanis Edgar Wrigth legújabb alkotásában kapott főszerepet, ami hátborzongatónak ígérkezik. A Last Night in Soho egy pszichothriller, amelyben horrorelemek keverednek egy időutazós szállal, így az izgalom és a borzongás is garantált.

Veszélyes időutazás

Anya ezúttal a ragyogó sztárénekest, Sandyt alakítja majd, aki az 1960-es évek neonfényben fürdőző Londonjában menetel a hírnév felé tűsarkú cipőjében. A megnyerő külső azonban sötét és terhes titkokat rejt, amelyeket az időutazó Eloise hivatott kifürkészni (az őt alakító Thomasin McKenzie a Jojo nyuszi című Oscar-díjas alkotásból lehet ismerős), ez azonban több veszélyt tartogat, mint az elsőre gondolnánk. A 60-as évek Londonja közel sem olyan békés és varázslatos, mint amilyennek tűnik, és ahogy az idősíkok lassan összeomlanak, Eloise-nak szembe kell néznie a következményekkel. Ahogy a kétperces előzetesből is kiderül, a két nő személyisége furcsán egybefonódik, a légkör pedig egyre feszültebbé válik, egészen addig a pontig, amíg Sandy Eloise életére tör.

Anya Taylor-Joy a Happy Sad Confused podcast egyik adásában így nyilatkozott az alkotásról: „Nagyon klausztrofób. A színek nagyon intenzívek, az egész olyan, mint egy jól megrendezett pszichedelikus trip. Azt hiszem, az embereknek nagyon fog tetszeni – unatkozni biztosan nem fognak.”

Új terepen a rendező

Edgar Wrightnak ez az első próbálkozása a pszichothriller műfajában, korábban inkább az akcióval tűzdelt vígjátékok kapcsán hallhattuk a nevét – ő rendezte például a Haláli hullák hajnalát és a Baby Drivert is. A koronavírus-járvány a Last Night in Soho-nak is keresztbe tett, többször is el kellett halasztani a forgatásokat, de az előzetes alapján úgy tűnik, megérte kivárni azt, hogy elkészüljön a film. Már csak azért is, mert a stáblistán olyan izgalmas nevek is felbukkannak, mint például Jessie Mei Li (a szintén Netflixes Árnyék és csont fantasysorozat főszereplője), Matt Smith (aki a Doctor Who címszerepét alakította), valamint James és Oliver Phelps (a Harry Potter széria utánozhatatlan Weasley ikerpárja). A film várhatóan idén októberben, Halloween környékén debütál a mozikban – vagyis minden adott lesz ahhoz, hogy a megtekintése után álmatlanul forgolódjunk pár estén át az ágyunkban.

Forrás: ELLE