Quantcast

Batgirl

Minden, amit a legújabb Batgirl moziról tudni lehet

Minden, amit a legújabb Batgirl moziról tudni lehet
© ROBYN BECK / AFP

Gotham lakóit ezúttal egy denevérnő fogja védelmezni.

A Warner Bros. és a DC együttes erővel már 2017 óta dolgoznak egy önálló Batgirl film előkészítésén, és úgy tűnik, egyre közelebb kerülünk a pillanathoz, amikor végre a mozikban is bemutatják a női denevérember kalandjait. Nemrégiben az is kiderült, hogy a latin-amerikai gyökerekkel rendelkező énekesnő, Leslie Grace bújhat Batgirl bőrébe – ennek apropóján utánajártunk, mit lehet tudni a készülő produkcióról.

Miről fog szólni a film?

A készítők nagyon szűkszavúan nyilatkoznak a történetről, mindeddig csak annyit árultak el, hogy a film középpontjában Barbara Gordon, Gotham rendőrfőnökének lánya fog állni, aki Batgirl néven védi a város lakóit. „Nem mondhatok sokat arról, hogy pontosan mit fog csinálni, de Batgirl a saját hősévé válik. Az eredettörténete őrülten sötét más szuperhősökhöz képest, de nagyon tetszik, hogy azért lesz Batgirl, mert változtatni akar a világon. Úgy érzi, hogy az emberek alábecsülik őt, mint Barbara Gordont, és én átérzem ezt” – mondta az Elle-nek adott interjújában Leslie Grace.

A The Hollywood Reporter összesítéséből kiderült, hogy a mostani lesz a harmadik képernyőre kerülő változata a szuperhősnőnek. A tévében Batgirl 1961-ben debütált Betty Kane-ként (Yvonne Craig alakította), majd az 1997-es Batman és Robin-filmben már Barbara Wilson (Alicia Silverstone) néven tűnt fel újra a karakter.

Kiket láthatunk a főbb szerepekben?

Ahogy az az első hivatalos fotókból is kiderült, a címszerepben ezúttal a 27 éves latin-amerikai énekesnőt, Leslie Grace-t láthatjuk. Az In the Heights – New York peremén című filmben is feltűnt színész-énekes elmondása szerint DC képregényeket olvasva és szuperhősös sorozatokat nézve nőtt fel, így a képregényhősök világa nagyon is közel áll a szívéhez. „Gyerekként mindig bajba kerültünk, ezért a barátnőmmel elkezdtük egymást Batmannek és Robinnak hívni” – árulta el Leslie.

A szereplők listája még nem teljes, de ha hihetünk az eddig kiszivárgott híreknek, az J. K. Simmons az Igazság Ligája után újra James Gordon rendőrfőnök bőrébe bújik. A piromán főgonosz Firefly szerepében Brendan Frasert láthatjuk majd, és a Deadline értesülései szerint Jacob Scipio is fel fog tűnni a filmben, de a pontos szerepe egyelőre még titok.

Mikor lesz a premier?

Várhatóan még idén bemutatják a legújabb Batgirl filmet, ám a premier hivatalos dátumát még nem tűzték ki.

Forrás: Elle