Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyász

Meghalt Hawaii utolsó hercegnője

2022. december 14.

2 perc olvasás

ELLE

gyász Hawaii hercegnő
 Meghalt Hawaii utolsó hercegnője
© Instagram/ Hawaii News Now

Meghalt az utolsó hawaii hercegnőként ismert Abigail Kinoiki Kekaulike Kawananakoa.


96 éves korában honolului otthonában elhunyt Abigail Kinoiki Kekaulike Kawananakoa, akit az utolsó hawaii hercegnőként tartottak számon. A királyságot 1893-ban döntötték meg az amerikaiak, de Abigail a szigetcsoport felett egykor uralkodó polinéz uralkodócsalád sarjaként a hawaii monarchia és nemzeti identitás szimbóluma volt. 

Itt jelentették be a halálhírét

Abigail Kinoiki Kekaulike Kawananakoa halálhírét hétfő reggel jelentették be hawaii nyelven az Egyesült Államok egyetlen királyi rezidenciája, az egykori hawaii monarchia emblematikus épülete, az Iolani-palota előtt, ami ma már múzeumként üzemel. 

Hatalmas vagyona volt

Abigal vagyona hatalmas volt, ugyanis a dédnagyapja egy ír üzletember, James Campbell volt, aki cukornád-ültetvényesként,  és Hawaii egyik legnagyobb földbirtokosaként elképesztően nagy vagyonnal rendelkezett. A hawaii hercegnő öröksége nagyjából 215 millió dollár körül lehet. 

Az adakozás volt az élete

A hawaii hercegnő messze híres volt az önzetlenségéről: pénzadománnyal segítette az őslakosokat, de a bennszülött diákok számára ösztöndíjprogramokat is indított, valamint  NASA Mauna Kea-i óriásteleszkópja és honolului vasútépítési terv ellen is tiltakozott. 

Ő volt az igaz szerelme

Habár Abigal rövid ideig egy férfi jegyese is volt, hosszabb távú kapcsolatai inkább nőkkel voltak. A halálakor mellette volt a 69 éves felesége, Veronica Gail Wright, akivel 20 évig éltek boldog házasságban együtt. Veronica Abigail halála után szívszorító nyilatkozatot tett.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves