Lágyítsuk a mártás csípősségét rózsaszínes-lilás tányérral. Már ha valaki nem szereti a csípőset...
Öntsük össze egy tálba a kétféle húst, a tojást, a citromhéjat, a beáztatott kenyeret, a felaprított petrezselymet, a parmezánt. Sózzuk meg, és gyúrjuk jól össze. Formáljunk nagyobb cseresznye nagyságú gombócokat, és tegyük félre hideg helyre. Dinszteljük meg a fokhagymát egy kis olajon a csípős paprikával. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a pürét és fél pohár langyos vizet. Főzzük 10 percig. Tegyük bele a húsgombócokat, sózzuk meg. Fedjük le, és főzzük tovább még 20 percig, időnként megkeverve.
Jó tanács: a darált hús nagyon hamar tönkremegy, mert ideális környezetet jelent a baktériumok számára. Ezért vásárlás után 1-2 napon belül használjuk föl.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!