Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Programajánló

Ezek a legjobb programok Budapesten a hosszú hétvégére

2024. augusztus 16.

2 perc olvasás

ELLE

budapest film zene programok szabadidő hétvégi programajánló
Ezek a legjobb programok Budapesten a hosszú hétvégére
© Shutterstock

Számos izgalmas program közül válogathatsz, ha szeretnéd, hogy a hosszú hétvége élményekkel teli legyen.


Augusztus 17. és augusztus 20. között ismét egy 4 napos hosszú hétvége következik, amit érdemes is kihasználni, hiszen nyáron még több szórakozási lehetőség áll rendelkezésedre Budapesten.

Természetesen azzal sincs semmi probléma, ha egyszerűen csak pihennél, de a jelenlegi előrejelzések szerint az időjárás is kegyes lesz, így ha a hétvége egy részében néhány programon is részt vennél, érdemes körülnézni, hiszen számos helyszínen készülnek rendezvényekkel a fővárosban.

Mutatunk is néhányat ezek közül, ha egyelőre nincs ötleted, hogy merre indulnál!

Ezek a legjobb programok a hosszú hétvégén Budapesten

Idén már 38. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ami minden évben rengeteg látogatót vonz. Augusztus 17. és 20. között különleges művészeti alkotásokkal és iparművészeti termékekkel készülnek az alkotók és a szervezők, de számos finomságot is megkóstolhatsz, és persze a koncertek sem maradhatnak el. Remek program a családdal is, hiszen többféle gyerekprogram és kézműves foglalkozás is várja a kisebbeket – és persze a nagyobbakat is.

Ha mindened a repülés, akkor augusztus 17-én érdemes lesz ellátogatni az Aeroparkba a Repülőtér Éjszakájára, hiszen különleges programokkal várják a látogatókat. Máskor nincs mód arra, hogy a budapesti repülőteret úgy lásd, ahogy ezen a kiemelt napon: az 1-es terminál mellett Ferihegy rejtett területein is végigvezetnek, de a különleges repülőgépek, helikopterek és egyéb járművek is izgalmas látnivalót kínálnak.

Filmeznél? Akkor 17-én este akár a Kopaszi-gátra is elsétálhatsz, ugyanis a Kertmozi Esték kínálatában a nagysikerű Oppenheimert vetítik. A szabadtéri mozi varázsa mindenkit magával ragad, így ha egy romantikus programot keresel, már meg is találtad!

budapest-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Ha újdonságokat kóstolnál meg, akkor augusztus 19-én és 20-án vedd az irányt a Magyar Ízek Utcája felé, ahol sokféle klasszikus hazai ételt kínálnak, és akár az idei Ország Tortája versenyen első helyezést elérő desszertet, a Mákvirág névre keresztelt tortát, vagy az Ország Cukormentes Tortáját is megkóstolhatod.

A tűzijáték is látványos programnak ígérkezik, ezt akár valamelyik állóhajóról is megnézheted, de több helyen szerveznek sétahajózásokat is, ami kellemes zárása lehet ennek az augusztusi hosszú hétvégének.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves