Kulináris találkozások májusban
Az esemény a minőség iránt elkötelezett gasztronómia szereplőinek találkozási és igazodási pontja, ahol külön figyelmet kapnak a minőségi kistermelők és a legkiválóbb sajtkészítők, borászatok, éttermek, gourmet boltok, sörök, kávék, cukrásztermékek és pékáruk is. Szinte teljes számban felvonulnak a hazai gasztropiac nagyágyúi, megjelenítve az ország gasztronómiai makettjét. Május 31. és június 2. között olyan kiállítókkal találkozhatunk majd, mint az encsi Anyukám Mondta étterem vagy az egri Zsálya Bisztró, a Bortársaság, a nemrég nyílt Élesztő, a fagyijáról ismert Fragola, a Sarki Fűszeres és még sorolhatnánk.
Idén a csúcsgasztronómia és a mindennapok étkezési kultúrájának egymáshoz közelítése a cél, ennek jegyében pedig a gulyás lesz a főszereplő, sokféle változatban. Mindhárom este lesznek koncertek, pénteken megismerkedhetünk többek között Váncsa István tibeti gulyásával, szombaton lazacbontó bajnokság és mennyei sajtok várnak, míg a vasárnap Széll Tamás és Hamvas Zoltán Bocuse d’Or élménybeszámolóját hallgathatjuk végig a számtalan izgalmas program mellett.
A napijegy 2900 Ft-ba kerül, amelyhez egy prémium borospohár és kóstoló is jár, és naponta az első 1000 látogatónak más finomságok. Ha az egész hétvégét a gasztronómia bűvöletében töltenénk, 5800 Ft-ért vehetünk bérletet. A részletes programlista ITT tekinthető meg.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!