Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Meta Verified

Jön a fizetős Facebook: Mark Zuckerberg bejelentette a részleteket

2023. február 20.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

instagram meta facebook mark zuckerberg bejelentés
Jön a fizetős Facebook: Mark Zuckerberg bejelentette a részleteket
© SOPA Images / Getty Images

Évek óta rebesgetik, hogy fizetős szolgáltatást indít a Facebook, most Mark Zuckerberg elárulta a részleteket. 


Az elmúlt években sokszor szárnyra kapott a pletyka, hogy más szolgáltatásokhoz hasonlóan, a Facebook és az Instagram is fizetőssé válik. Bár az alapszolgáltatás továbbra is ingyenes lesz, Mark Zuckerberg most bejelentett egy új csomagot, amivel nagyobb biztonságot tudnak garantálni a felhasználóknak. 

Ilyen lesz a fizetős Facebook

Mark Zuckerberg újítása hasonlít a Twitter havidíjas szolgáltatására, vagyis a felhasználók kék pipát kaphatnak egy bizonyos összegért. A Meta Verified szolgáltatás a Facebookon és az Instagramon egyaránt elérhető lesz. A csomag ára 12 dollár, de ha az emberek okostelefonról szeretnének előfizetni, akkor 15 dollárt kell kifizetniük, az adók miatt. 

A Meta Verified szolgáltatás kék pipát ad a felhasználóknak, vagyis hitelesíti a fiókokat, miután az adatokat leellenőrizték a személyi igazolvány alapján. Ez a funkció korábban is elérhető volt már, de csupán híreségek, politikusok kapták meg a jelvényt. Mostantól erre bárki előfizethet.

Az előfizetés több előnnyel is jár, a fiókok extra biztonságot kapnak, így tovább csökkenthetőek a visszaélések, illetve a felhasználóknak közvetlen hozzáférésük lesz az ügyfélszolgálathoz. Emellett exkluzív matricákat és virtuális érméket kapnak. 

A szolgáltatást ettől a héttől kezdik el tesztelni, jelenleg csak Ausztráliában és Új-Zélandon érhető el. De Zuckerberg elmondta, szeretnék minél hamarabb az egész világon elérhetővé tenni. A Meta Verified csomagra kezdetben csakis magánszemélyek fizethetnek elő, a cégekről, vállalkozásokról még nem esett szó. A hitelesített felhasználóknak adatmódosítás esetén ismét ellenőriztetni kell majd az irataikat. A Facebook ezzel szeretné elkerülni, hogy bárki hitelesíthessen egy fiókot, korábban Twitter esetében erre már volt példa. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves