Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal funeral

Durván támadják a brit csatornát, amelyik mesefilmet vetített Erzsébet királynő temetése helyett

2022. szeptember 20.

2 perc olvasás

ELLE

erzsébet királynő média rajzfilm brit királyi család Erzsébet királynő halála Erzsébet királynő temetés
Durván támadják a brit csatornát, amelyik mesefilmet vetített Erzsébet királynő temetése helyett
© Niall Carson / POOL / AFP

Többen tiszteletlenségnek tartják, hogy Erzsébet királynő temetésének idején rajzfilmek mentek az egyik helyi tévécsatornán.


Nem túlzás azt állítani, hogy hétfőn egész Nagy-Britanniában megállt az élet és a helyiek egy emberként gyászolták meg Erzsébet királynőt. Az állami temetésre világszerte milliók voltak kíváncsiak, így a brit médiumok legtöbbje élőben közvetítette a ceremóniát, amely nézettségi rekordot döntött.

A televíziós csatornák sorából azonban egy biztosan kilógott: a Channel 5 nevű tévécsatorna volt az egyetlen nagy kereskedelmi adó, ahol Erzsébet királynő temetésének idején is rajzfilmet vetítettek, nevezetesen a 2017-es Az Emoji-filmet, illetve a Stuart Little, kisegér című családi filmet. 

A britek nagy része felháborodott ezen a húzáson, és a közösségi oldalakon adtak hangot annak, mennyire tiszteletlennek tartják, hogy egy ilyen nagy tévécsatorna figyelmen kívül hagyta II. Erzsébet temetését és semmilyen jelét nem adták a különleges eseménynek.

A szülők kiálltak a csatorna mellett

A Twittert és a TikTokot is elárasztották azok a posztok, amelyekben szidalmazzák a Channel 5 műsorrendjét. Ugyanakkor hamar megjelentek az ellenvélemények, méghozzá a szülőktől, akik kiálltak a csatorna mellett.

Többen is úgy fogalmaztak, hogy nem minden szülő engedheti meg magának a Netflix- vagy a Disney+-előfizetést, és nekik igenis nagy segítség volt, hogy le tudták foglalni a gyerekeiket arra az időre, amíg ők megnézték a ceremónia közvetítését.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves