Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Titok a múltból

Kiderült: Bruce Willisnek halálközeli élmény volt az egyik legnagyobb filmjének a forgatása

2023. július 05.

2 perc olvasás

ELLE

film bruce willis die hard
Kiderült: Bruce Willisnek halálközeli élmény volt az egyik legnagyobb filmjének a forgatása
© IMDB

Bruce Willis majdnem meghalt az egyik filmjének a forgatásán. 


Elképesztő titokra derült fény évtizedekkel később! A Drágán add az életed! című film stábja valójában félt attól, hogy az egyik jelenet forgatása közben Bruce Willis életét veszti. A színész igazi akciósztárrá nőtte ki magát, amikor 35 évvel ezelőtt bemutatták a film első részét. 

Volt B terv is arra az esetre, ha nem élné túl a forgatást

Szürreális, de a film készítőinek valójában volt B tervük arra az esetre, ha Bruce Willis meghal a forgatásokon, akkor legyen idejük valaki mást leszerződtetni a szerepre. Ez az oka, hogy már a Drágán add az életed! első néhány forgatási napján felvették azt a jelenetet, amikor a színész a levegőbe repül egy robbanás miatt. Nos, szerencsére a világsztár nem halt bele a veszélyes jelenetek forgatásába, de hátborzongató belegondolni, hogy a készítők mindenre fel voltak készülve. 

Ők is pályáztak a szerepre

Tényleg nehéz elképzelni, hogy Bruce Willisen kívül bárki más megformálja John McClane karakterét, de valójában még Arnold Schwarzenegger, Charles Bronson, Harrison Ford, Al Pacino, sőt az akkor 72 éves Frank Sinatra is esélyes volt a szerepre. Érdekesség, hogy a legendás énekes pont 88-ban hunyt el, amikor a film megjelent. 

Maradandó halláskárosodása lett

Habár Bruce Willis szerencsére egyben maradt a forgatások végére is, de maradandó halláskárosodást szenvedett, amikor a legelső részt készítették, ugyanis a rendező, John McTiernan valósághűen akarta megcsinálni az akciójeleneteket, ezért a fegyverekbe extra hangos vaktöltényeket rakatott. Végül Bruce Willisnek halláskárosodása lett. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves