Quantcast

Brit királyi sarjak első napja az iskolában: 14 elbűvölő fotó

A kisiskolás Harry és Vilmos herceg mellett a kalapos Beatrix hercegnő a kedvencünk.

Szeptember fontos hónap a négyéves Sarolta hercegnő számára, hiszen pár hét múlva kezdi meg előkészítő tanulmányait. Kate Middleton és Vilmos herceg lányukat a Thomas's Battersea Iskolába iratták be, ahol testvére, a 6 éves György herceg is tanul.

Míg Sarolta apró iskolatáskájával felfedezné az iskola világát, ahol új barátok és rengeteg élmény várja, tekintsük vissza a múltba és nézzük meg, hogyan telt kedvenc királyi családtagjainknak az első nap a suliban. Beatrix hercegnő édes sapkájában pózol a suli lépcsőjén, Harry herceg pedig büszkén mosolyog, mielőtt először belépne az Eton kapuján.

György herceg, Thomas's Battersea Iskola

Emlékszel még erre a képre? Hihetetlen, hogy már két év telt el azóta, hogy György herceg elkezdte az iskolát. Vilmos herceg egyedül kísérte fiát az iskolába, mivel Kate akkor még várandós volt és a reggeli rosszullétektől szenvedett.

Vilmos herceg, Mrs. Mynor Előkészítő Iskola

Vilmos herceg mindent magával vitt az iskola első napjára, ami fontos: a palackját és a pulcsiját. A hároméves herceg 1985. szeptember 24-én lépett be először az épületbe.

Vilmos herceg, Wetherby Iskola

Vilmos herceget édesanyja, Diana hercegné kísérte el a londoni iskolába. A lépcsőn találkoztak az iskola igazgatójával, Frederika Blair Turnerrel, akivel közös fotó is készült.

Vilmos herceg, Eton College

Vilmos herceg büszkén vágott neki első iskolanapjának. Milyen jól áll neki az egyenruha!

Harry herceg, Mrs. Mynor Előkészítő Iskola

Ha hiszed, ha nem, amit a kis Harry herceg visel, nem egyenruha, szimplán jól sikerült összeválogatni reggel a ruháját. 1987. szeptember 16-án Vilmos öccse is elkezdte iskolai pályafutását. A fotón magabiztosnak tűnik, még integet is a fotósoknak.

Harry herceg, Wetherby Iskola

Harry hercegnek jó testvérként osztozott a rivaldafényben Vilmossal.

Harry herceg, Eton Collage

Vilmos herceg után pár évvel, 1998. szeptember 2-án Harry is csatlakozott az Eton kiváltságos csapatához. Harry-n is ugyanaz az uniformis látható. Bátyjához hasonlóan ő is mosolyogva, büszkén várja a tanévkezdést, annak ellenére, hogy előző évben vesztette el anyját, Diána hercegnét.

Károly herceg, Cheam Iskola

Anyja, a királynő és apja, Edinburgh hercege elkísértek első napján, ahol a kis Károly kezet rázott az iskola igazgatójával, Peter Beckkel.

Károly herceg, Gordonstoun Iskola

Csak pár évvel később, 1962. május elsején Károly herceget beiratták a skóciai Gordonstoun iskolába. Apja nyomdokait követte, aki szintén ott tanult. A képen egyértelműen látszik, hogy Fülöp herceget dagadó büszkeség tölti el, hogy fia kezet foghat az iskola igazgatójával, Robert Chew-val.

Beatrix hercegnő, Upton House Iskola

Hogyan lehet ennyire aranyos a kis Beatrix? A négyéves hercegnő éppen első tanítási napjára készül, ahová anyukája, Sarah Ferguson kísérte el 1991. szeptember 11-én.

Beatrix hercegnő a St. Georges Iskolában

Kilenc évvel később, 2000. szeptember 6-án Beatrix hercegnő szüleivel, András herceggel és Sarah Fergusonnal pózol, mielőtt először belépne az iskolába.

Eugénia hercegnő, Upton House Iskola

Szeptember hetedike nagy nap volt Eugénia hercegnő számára, ugyanis ekkor kezdett el iskolába járni.

Eugénia hercegnő, St. Georges

Eugénia hercegnő a középiskolát 2001. szeptember 6-án kezdte el, egy évvel azután, hogy nővére is itt folytatta tanulmányait.

II. Erzsébet magántanulóként

A királynő ezen az 1940. június 14-én készült fotón 14 éves volt és magántanuló, mivel a királyi családban akkor ez volt a szokás. A királynő eldöntötte, hogy az ő gyereke lesz az első, aki rendes iskolában folytathatja tanulmányait. Ezzel végérvényesen megváltoztatta a királyi család szokásait.

Fotók: Getty Images