Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

3 Body Problem

A 3-test-probléma: ez a szörnyű gyilkosság áll a Netflix-sorozat története mögött

2024. május 17.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat A 3-test-probléma 3 Body Problem
A 3-test-probléma: ez a szörnyű gyilkosság áll a Netflix-sorozat története mögött
© IMDb

A Netflix egyik legsikeresebb sorozata jelenleg A 3-test-probléma, ami mögött egy borzalmas gyilkosság húzódik meg. 


Izgalmas sorozat jelent meg hetekkel ezelőtt a Netflixen. A Trónok harca alkotói által készített A 3-test-probléma, egy fordulatos sci-fi, ami nagy sikert aratott. Ám kevesen tudják, hogy milyen gyilkosság húzódik a történet mögött. 

A 3-test-probléma mögött egy szörnyű gyilkosság áll 

Márciusban érkezett meg a Netflixre a Liu Ce-hszin kultikus könyvéből készült sorozat, A 3-test-probléma. A történet egy valódi fizikai kérdés köré épült, a háromtest-probléma a világűrben egymással kölcsönhatásban lévő égitestek pályáinak várható alakulását nézi. A könyvsorozat már évekkel ezelőtt nagy sikert aratott, de egy kifejezetten szörnyű történet húzódik meg mögötte. 

Lin Csi 2009-ben alapított cége, a Yoozoo Games birtokolja A 3-test-probléma minden adaptációs jogát. Nem csupán a regény jogai, de a színpadi jogok és az animációk is hozzá tartoznak. Hszü Jao a Yoozoo Games egyik vezetője volt, és ő irányította azt a leányvállaltot, amely A 3-test-problémával foglalkozott. 

A közös munka azonban okozott problémákat, és nézeteltéréseik voltak, ezért Lin leváltotta Hszü Jaót. Ő azonban ezt nem tudta feldolgozni, ezért bosszút állt a volt főnökén. Az értesülések szerint Lin teájába mérget kevert, ami a halálához vezetett. 2020 karácsonyán mérgezte meg, Lin 39 évesen halt meg. 

Nem Lin volt az egyedüli, akit megmérgeztek, ám a többieket időben ellátták, így nem jutott halálos mennyiségű méreg a szervezetükbe. Az információk szerint Hszü hónapokon keresztül mérgezte a munkatársait, mivel őket okolta azért, mert lefokozták és kevesebbet keresett. A férfi egy nappal a Netflix-sorozat premierje után ítélték halálra Sanghajban.


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves