Friss és fanyar italok
Koktéljéggel teli fehérboros pohárba töltjük az Aperolt, a proseccót, majd a szódát, aztán nagyon óvatosan megkeverjük (a szénsav fontos összetevő, erre vigyázzunk!). A végén félbevágott narancsszelettel díszítjük – ha bárban rendeljük, ott még narancshéjojallal is megpermetezik. Apró trükk, hogy az olasz hagyományokhoz minél közelebb maradjunk: a díszítés előtt a narancs héját húzzuk végig a pohár száján.
Ajánlott helyszín: Aperol Garden (V. Budapest, Erzsébet tér – Akvárium)
Cointreau Fizz – párizsi életérzés
Hozzávalók:
1/3 rész Cointreau
2/3 szódavíz
egy fél lime leve
bármilyen idénygyümölcs
Meleg napokon remek hűsítő, a szezonnak megfelelő gyümölcsök hozzákeverésével, saját kreativitásunkkal pedig teljesen egyénivé és alkalomhoz illővé varázsolhatjuk. Ennél izgalmasabb kísérőt elképzelni sem lehet egy üde nyáresti beszélgetéshez!
Ajánlott helyszín: Bubble Chic Bar (VI. Budapest, Hajós u. 25.)
Metaxa Sunginger – gyömbér & napsugár
Hozzávalók:
3 cl 5*-os Metaxa
5 cl Canada Dry
1-2 jégkocka
Díszítésképp a narancsról levágott karikát javasoljuk, mely finom aromát kölcsönöz kellemes, nyáresti italunknak.
Ajánlott helyszín: A38 Hajó, Budapest, Petőfi híd, budai hídfőnél
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!