Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

The First Monday in May

Minden, amit a 2023-as Met-gáláról tudunk

2023. április 29.

4 perc olvasás

ELLE

Karl Lagerfeld met-gála vörös szőnyeg Anna Wintour 2023
Minden, amit a 2023-as Met-gáláról tudunk
© Getty Images/Gilbert Carrasquillo

Közeledik a Met-gála, a divatvilág egyik legjobban várt eseménye. Íme, minden, amit eddig tudni lehet az idei programról!


Az idei Met-gálára május első hétfőjén, azaz május 1-jén kerül sor. Az eseményre számos hírességet, divattervezők, társasági szereplőt és iparági bennfentest várnak. A gála minden évben egy meghatározott tematika köré épül, a résztvevőknek pedig ennek megfelelően kell megválasztaniuk az outfitjüket. A Met-gálát a divat egyik legnagyobb eseményének tartják, sőt, gyakran a keleti part Oscarjaként is emlegetik. 

Mi lesz idén a téma? 

Mint ismert idén a néhai divattervező, Karl Lagerfeld előtt tisztelegnek majd a résztvevők. A gála gyakorolatilag Lagerfeld teljes munkásságát és életét ünnepli majd, a dress code pedig ennek megfelelő kell, hogy legyen. Lagerfeld egész életében olyan neves divatházaknál dolgozot, mint a Balmain, a Chloé, a Fendi vagy Chanel, csak, hogy néhányat említsünk az impozáns listáról. Ebből adódóan a résztvevőknek lesz miből inspirálódniuk, amikor kiválasztják a megfelelő öltözéket az estére. 

Hogyan nézheted a Met-gálát? 

A rajongók természetesen online is követhetik majd az eseményeket, a Vogue élő közvetítésében. Május 1-jén egész éjszaka a vogue-com-on, továbbá a social media platformokon is, úgy mint Instagram, Facebook és Twitter nézhető lesz a rendezvény. Az idei élő közvetítés társműsorvezetői La La Anthony, Derek Blasberg, Chloe Fineman és Emma Chamberlain lesznek. 

Ki lesz a házigazda? 

Január 18-án a Vogue bejelentette, hogy az est házigazdája természetesen Anna Wintour lesz, aki már 1995 óta vezeti a gálát. Az amerikai Vogue főszerkesztője mellett azonban társelnökök is feltűnnek majd,  Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa személyében. 

Mi is az a Met-gála? 

Az 1995 óta, Anna Wintour által szervezett és elnökölt Met-gála a divat egyik legkedveltebb ünnepévé vált az évek során. Az esemény egy évente megrendezett adománygyűjtő gála a New York-i Metropolitan Museum of Art's Costume Institute javára. 

Mi történik a Met-gálán? 

Röviden: ez titok. A vendékegnek még telefonozniuk is tilos, a közösségi médiában sem posztolhatnak. Persze exkluzív fotókat tesznek közzé, de ezek nyilván engedéllyel kerülnek ki. 

Hol tartják? 

A gálára a New York-i Metropolitan Museum of Artban kerül sor minden év májusának első hétfőjén. A Met-gálára érkező vendégek általában a közeli szállodákban szállnak meg, hogy felkészülhessenek az impozáns eseményre. 

Kit hívnak meg? 

A vendéglista a rendezvény előtti estéig szigorúan titkos. Azonban a szakma néhány legnagyobb neve rendszeresen részt vesz az eseményen. Így Beyoncé, Lady Gaga, Madonna és Rihanna nagy eséllyel idén is ott lesz. A tervezők gyakran a múzsáikkal jelennek meg, Marc Jacobs például Kate Moss-t hozhatja magával, míg Nicolas Ghesquière oldalán Emma Stone tűnhet fel. A rendvezény általában mintegy 600 résztvevőt fogad, és minden évben a legcsillogóbb sztárokat vonultatja fel. 

Mire lehet számítani a ruhákat illetően? 

A témával összhangban előreláthatóan sok híresség érkezik majd Chanel vagy éppen Fendi kreációkban. 

Mennyibe kerül a jegy? 

Sajnos a Met-gálára nem lehet csak úgy egyszerűen jegyet venni, ám a meghívott vendégek ennek ellenére kénytelenek kifizetni a belépőt. Tavaly 35 000 dollár vagyis nagyjából 12 millió forint volt egy főnek. Az asztalok ára pedig 200 000 és 300 000 dollár között mozgott, ami 70 és 110 millió forint. 

Blake Lively ott lesz? 

A nyitóképünkön egyébként Blake Lively szerepel, aki ikonikus résztvevője évek óta a gálának. A színésznő, aki nemrég hozta világra negyedik gyermekét azonban az újságíróknak megerősítette, idén nem vesz részt a gálán.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves