Quantcast

MET 2021

Stílusosan üzent a milliárdosoknak Ocasio-Cortez a Met-gálán

© Jamie McCarthy/MG21/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Idén sem kellett csalódnunk a hírességekben és stylistjaikban: káprázatos ruhakölteményekben vonultak fel a 2021-es Met-gálán. Az amerikai demokraták üdvöskéje közben okosan kihasználta az alkalmat, hogy a világ a politikája egyik alap gondolatára figyeljen.

A Met-gálát a divatipar Oscar-díjátadójaként is szokás emlegetni, nem véletlenül: a divattervezők a jeles eseményre lélegzetelállító, kreatív és nem egyszer meghökkentő öltözéket álmodnak meg a sztároknak. A stílus mindenki egyéni ízlésére van bízva, ám minden évben valamilyen tematika mentén kell mozogniuk a tervezőknek, az idei gála jelmondata például az volt: „Amerikában: A divat lexikonja”. Ennek megfelelően sok sztár amerikai tervezőtől választott ruhát magának, míg mások inkább a korábbi Met-gálák ruhakölteményeiből inspirálódtak. Lássuk, kik lopták el idén a show-t!

 Lil Nas X (Atelier Versace)

A melegségét nyíltan vállaló rapper és énekes egyből három outfittel is készült a gálára, és bár az öltözékei nem kapcsolódtak szorosan a dress code-hoz, minden szem rá szegeződött a szőnyegen.

A 3-az-1-ben öltözékért kattints a galériánkra! 

Billie Eilish (Oscar de la Renta)

Ritkán látni ennyire nőies és elegáns szerelésben a fiatal énekesnőt – Billie az eseményre egy Marilyn Monroe-t és a régi hollywoodi csillogást idéző estélyit húzott.

Barbie Ferreira (Jonathan Simkhai)

Bár a ruhája sokkal inkább reflektál a 2018-as Met-gála „Heavenly Bodies” tematikájára, Barbie így is káprázatosan festett az eseményen. A klasszikusan elegáns, gyöngyökkel díszített ruhájához egy alien-szerű sminket és fejdíszt választott, így a végeredmény semmiképp sem hétköznapi!

Yara Shahidi (Dior)

Lévén a színésznő a francia divatház nemzetközi nagykövete, várható volt, hogy egy csodálatos Dior estélyiben láthatjuk viszont a szőnyegen. A pánt nélküli ruhát könyök fölé érő kesztyűvel és egy lágyan aláomló lepellel koronázta meg.

Alexandria Ocasio-Cortez (Brother Vellies)

A gála nemcsak a stíluskinyilatkoztatásról szólt, a New York-i képviselőnő kihasználta a jeles alkalmat arra, hogy egy fontosabb ügyre is felhívja a figyelmet. Alexandria ruháján hatalmas, vörös betűkkel a következő felirat volt olvasható: „Tax the rich”, azaz „Adóztassák meg a gazdagokat”.

Jennifer Lopez (Ralph Lauren)

Mi lehetne amerikaibb, mint a cowboykalap? J.Lo tökéletesen hozta az este dress code-ját, és egy elegáns, western hangulatú szerelésben vonult be a múzeumba.

Normani (Valentino)

Az énekesnő monumentális, sárga estélyije kolléganője, Rihanna 2015-ös outfitjét juttatja eszünkbe, ami a Met-gálák egyik legikonikusabb öltözéke volt.

Hunter Schafer (Prada)

Futurisztikus, csillogó és egy kissé ijesztő – a transznemű színésznő nem olvadt be a tömegbe a szettjében.

Rihanna és A$AP Rocky (Balenciaga és ERL)

A rajongók már tűkön ülve várták, hogy élőben is láthassák a szerelmespárt, és nem kellett csalódniuk, az énekesnő és rapper a Met-gála anyukájaként és apukájaként tündökölt.

Naomi Osaka (Louis Vuitton)

A teniszező extravagáns szettjét Naomi japán gyökerei inspirálták.

Kristen Stewart (Chanel)

A Diana védjegyének számító rövid, szőke tincseket hosszú lófarokra és precízen formára szárított frufrura cserélte a színésznő.

Kendall Jenner (Givenchy Haute Couture)

A modell egy átlátszó, ékkövekkel díszített estélyiben pompázott a Met-gálán, ezzel pedig az est legfeltűnőbb vendégeinek egyike volt.

Kim Kardashian (Balenciaga)

A legmeghökkentőbb öltözék díját egyértelműen Kim érdemelte ki, aki tetőtől talpig feketébe öltözött, egy centiméternyi bőrfelületet sem villantott az idei gálán.

Cara Delevingne (Dior)

Erős feminista üzenetet viselt a felsőjén a modell: „Peg the patriarchy”, ami szabad fordításban annyit tesz: „Húzzuk karóba a patriarchátust”.

Camila Cabello és Shawn Mendes (Michael Kors)

Az este másik sztárpárja először vett részt közösen a Met-gálán, és a rajongók imádták őket. Főleg Shawn fekete szettjét, ami láttatni engedte majdnem a teljes felsőtestét.

Forrás: Elle