Quantcast

Inglourious Basterds

Nem sokon múlt, hogy Diane Kruger kimaradt a Becstelen brigantykból

Nem sokon múlt, hogy Diane Kruger kimaradt a Becstelen brigantykból
© Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Quentin Tarantino nem akarta, hogy jelentkezzen a szerepre.

Több mint tíz éve, hogy mozikba került Quentin Tarantino második világháború-ihlette filmje, a Becstelen brigantyk, melyben Diane Kruger a náci Németország ünnepelt színésznője és egyben kémje, Bridget von Hammersmark bőrébe bújt. A most 45 éves színésznő azonban nemrégiben elárulta, épp hogy csak sikerült megcsípnie a szerepet, a rendező és író Tarantino ugyanis nem akarta, hogy jelentkezzen a szerepre.

„A kezdetektől fogva nem hitt bennem” – nyilatkozta a Reign with John Smith podcast vendégeként, és azt is hozzátette, mindez azért volt, mert a rendezőnek nem tetszett egy korábbi alakítása. „Az egyetlen ok, ami miatt meghallgatott, az volt, hogy nem volt senki más.”

A színésznő végül saját költségen vett egy repülőjegyet New Yorkból Németországba, Tarantino azonban így sem volt hajlandó megnézni őt a castingon, de ez sem tántorította el őt a szereptől. +Úgy voltam vele, hogy tudod mit? B*ssza meg, megcsinálom és bebizonyítom neki, hogy képes vagyok rá.”

Szó szerint élethű alakítás

Az élet és a kritikusok végül Diane-t igazolták, a filmben nyújtott alakításával számos díjat nyert, és az amerikai SAG Awards „Kiváló alakítás” díjára is jelölték. „Azt hiszem, ez neki is jó lecke lehetett – mondta Tarantinóra utalva. – Néha te vagy az, aki dobozokba rakod az embereket. Azt hiszed, hogy egyféleképpen fognak viselkedni, aztán mégsem így történik.”

A Becstelen brigantyk megjelenése után nem sokkal a rendezőt több kritika is érte, amiért a Diane Kruger által játszott karakter, Bridget von Hammersmark halálát túl realisztikusan ábrázolták. A filmben a színésznőt megfojtják, Diane azonban nem csupán eljátszotta a fuldoklást – a való életben éppen a rendező, Quentin Tarantino fojtogatta őt a kamerák előtt, egy szakértő kaszkadőr felügyelete mellett. A kritikák ellenére Diane kiállt a rendező mellett, és közleményben szögezte le, hogy a közös munka öröm volt számára, a rendező soha nem élt vissza a hatalmával, és nem kényszerítette őt olyasmire, ami az ellenére lett volna.

Forrás: Elle