Quantcast

Kim Kardashian is beszállt az évtizedes Kanye West – Taylor Swift vitába

Az összes szereplő nagyon unja már, de mit lehet tenni, ha a másik fél hazudik?

Nem kell különösebb indok ahhoz, hogy két celeb látványosan utálja egymást, a Kanye West/Kim Kardashian vs Taylor Swift duó (trió) azonban szintet lépett ebben a műfajban. A sztori egészen 2009-ig megy vissza az időben, amikor is West beszólt a frissen díjazott Swiftnek, hogy szerinte nem neki, hanem Beyoncénak kellett volna nyernie. Ezt a beszólást mindkét fél igyekezett a maga javára felhasználni – Taylor Swift tovább építette jókislányos imázsát, Kanye West pedig egy számába költötte bele az emlékezetes beszólást. A 2016-ban debütált Famous, ami amúgy egy klasszikus, már-már kínosan hímsoviniszta szám, Kanye arról rappel, hogy “én tettem híressé azt a ribancot”, a félreérthetetlenség kedvéért pedig előtte az énekesnő nevét is említi. Azután meg még jó sokat ribancozik.

Ez röviden a vita előzménye, aminek kapcsán nyilván Swift is megszólalt és nehezményezett bizonyos dolgokat, leginkább azt, hogy ő erről – mármint a készülő számról – korábban semmit nem tudott. Most pénteken (négy évvel a szám publikálása után) azonban kikerült egy telefonbeszélgetés, amiben a rapper megosztja a dalszöveg egy részét az énekesnővel, a ribancozást azonban nem említi benne. Mondani sem kell, hogy a kiszivárgott beszélgetést mindkét fél a saját igaza bizonyításaként értelmezi, hozzátéve, mennyivel fontosabb dolgok zajlanak ennél most a világban. Swift Insagtam-sztorijára Kim Kardashian reagált összesen kilenc Twitter üzenetben, ezzel is bizonyítva, mennyire nem fontos most neki ez a téma.

Taylor Swift úgy döntött, hogy feltámaszt egy régi vitát – ezekben az időkben, amikor valódi áldozatok milliói szenvednek ez nagyon önzőnek tűnik. Néhány nappal ezelőtt még azt gondoltam, nem kell erre reagálnom és igazából most szégyellem is magam azért, hogy éppen most teszem ezt meg, de mivel ő folytatja ezt a témát, úgy érzem nem marad más választásom, mint válaszolni, mivel történetesen hazudik.

Tisztázzuk: Taylor a sajtósán keresztül hazudott arról, hogy Kanye soha nem kért tőle engedélyt. Nyilvánvalóan beszéltek egymással. Soha senki nem tagadta, hogy a “ribanc” szót az ő engedélye nélkül használták. Amikor ők beszéltek, a szám még nem volt teljesen kész, de ahogyan mindenki láthatja a videóban, (Swift) manipulálta az igazságot a közleményében, amikor a csapata azt állította, “(Swift) figyelmeztette őt egy ennyire erősen nőgyűlölő szám kiadásának veszélyeire”.

A hazugság soha nem a ‘ribanc’ szó körül forgott, hanem arról, megtörtént-e ez a beszélgetés. Soha nem szerkesztettem a hanganyagot (egy újabb hazugság), csak posztoltam belőle néhány részletet a Snapchatre, hogy alátámasszam az igazamat és a teljes videó kikerülése sem változtatja meg a narratívát. Művészként Kanye-nak minden joga megvan ahhoz, hogy dokumentálja az ő saját zenei utazását és az alkotás folyamatát, amit Swift is megtesz. Kanye az összes albumának készítését részletesen dokumentálja a saját archívumában, de ezeket sosem hozza nyilvánosságra. A köztük történt telefonbeszélgetésnek is privátnak kellett volna maradnia, vagy ki kellett volna dobni a kukába, ha (Swift) nem hazudott volna és kényszerített volna arra, hogy megvédjem Kanyét.

Ez az utolsó alkalom, hogy beszélek erről, mert őszintén, senkit sem érdekel. Sajnálom, hogy untattalak titeket ezzel. Tudom, hogy mindannyian sokkal komolyabb és fontosabb ügyekkel néztek most szembe.