Quantcast

Shuffle

Fontos változást vezetett be a Spotify Adele kedvéért

Fontos változást vezetett be a Spotify Adele kedvéért
© Tolga Akmen / AFP

A platform egyik funkciója átmenetileg elérhetetlenné vált a zenei streamingszolgáltatónál.

Önmagában is óriási hír, hogy pénteken megjelent Adele várva-várt új albuma, a 30 – ám úgy tűnik, a brit énekesnő nem érte be azzal, hogy a rajongók végre meghallgathatják a legújabb dalait. Adele azt szerette volna, hogy pontosan olyan élményt nyújtson mindenkinek az album, ahogyan azt ő és a készítőtársai megálmodták. Ennek érdekében sikerült megállapodnia a Spotify üzemeltetőivel is, akik a kérésére eltávolították az oldalukról a „shuffle”, azaz dalkeverés funkciót, mint alapértelmezett beállítást.

„Ez volt az egyetlen kérésem a folyamatosan változó iparágunkban! Nem ok nélkül készítjük annyira gondosan és átgondoltan a tracklistát az albumra – írta Twitter-oldalán az énekesnő. A művészetünk egy történetet mesél el, és a történeteinket úgy kell hallgatni, ahogyan azt elterveztük. Köszönjük a Spotify-nak, hogy meghallgatták a kérésünket.”

A bejegyzésre a Spotify hivatalos Twitter-fiókja annyit írt: „Érted bármit”.

A felhasználók tehát az albumra kattintva annak eredeti sorrendjében hallgathatják végig a dalokat, de nem kell teljesen lemondaniuk a dalkeverésről sem. A különféle lejátszási listákon továbbra is elérhető marad a „shuffle” funkció, így a kedvenc dalaikat a saját kedvük szerint rendezhetik sorba.

Több mint 60 millió lejátszás egyetlen nap alatt

Adele „Easy On Me” című kislemeze jelenleg az Egyesült Királyság kislemezlistájának első helyén áll, vadonatúj albumát pedig világszerte 60,7 milliószor streamelték egy nap alatt. Az albumon 2018 óta dolgozott, és úgy tűnik, a dalok többsége a Simon Koneckitől való válásáról szól, akitől a fia, Angelo született. Adele jelenleg Rich Paul sportügynökkel jár, és azt mondta, ez a „legkönnyebb” kapcsolat, amiben valaha volt.

„Az elején nem igazán mondtam el sok barátomnak, mert meg akartam tartani magamnak” – mondta, hozzátéve, hogy a férfi nyitott szívű, és a kapcsolatuk könnyedsége részben annak köszönhető, hogy belső munkát végzett magán, hogy meggyógyuljon és dolgozzon az önszeretetén.

Forrás: Elle