Quantcast

Vezetőség

Fennállása során először állhat nő a Walt Disney cégóriás élére

Fennállása során először állhat nő a Walt Disney cégóriás élére
© John Keeble/Getty Images

A vállalat 98 éves történetében nem volt még példa arra, hogy nő legyen az igazgatótanács elnöke.

Az év végén távozó Bob Iger utódja a Walt Disney igazgatótanácsának élén Susan Arnold lesz, ezzel a cégóriás igazgatóságának először lesz női elnöke – számolt be róla a BBC, hozzátéve, Susan 14 éve tagja a Disney tanácsának.

„Miközben az igazgatótanács elnökeként új szerepbe lépek, alig várom, hogy továbbra is a Disney részvényeseinek hosszú távú érdekeit szolgáljam, és szorosan együttműködjek Bob Chapek vezérigazgatóval, aki a vállalat évszázados kreatív kiválóságára és innovációs örökségére épít” – mondta az újonnan megválasztott igazgatósági elnök.

Tapasztalt vezető

„Susan hihetetlenül megbecsült vezető, akinek gazdag tapasztalata, rendíthetetlen integritása és szakértői ítélőképessége felbecsülhetetlen értéket képvisel a vállalat számára, amióta 2007-ben csatlakozott az igazgatótanácshoz” – emelte ki utódjával kapcsolatban Bob Iger.

Susan Arnold korábban Amerika legnagyobb vállalatainál dolgozott vezető beosztásban, többek közt a Procter and Gamble-nél és a McDonald’s gyorsétteremláncnál. Kinevezésére azért is került sor, mert a nagyvállalatok egyre inkább eltávolodnak azoktól az irányítási struktúráktól, ahol a vezérigazgatói és az elnöki tisztséget ugyanaz a személy tölti be.