Quantcast

5 trükk, hogy mindig makulátlanul szép legyen a konyhád

Kevés erőfeszítés, hosszú távú jó érzés

Mindenkinek vannak olyan ismerősei, akiknek a konyhája makulátlanul ragyog minden alkalommal, amikor ott jár. Mindig vendéglátásra kések, nem lehet beléjük kötni.

Ilyenkor gúnyosan arra gondolhatunk, hogy hobbijuk a mosogatás vagy a felmosás, de igazság szerint, mindössze napi 20 percet kell rászánnunk, és a mi konyhánk is ugyanígy fog ragyogni. Akik rutinszerűen takarítanak a konyhában, nagy erőfeszítések nélkül tudják rendben és tisztán tartani.

Megmutatjuk azt az 5 trükköt, amivel a leghatékonyabban elérheted, hogy neked is minden nap ragyogjon a konyhád, ezáltal garantáltan sokkal jobban fogod magad érezni az otthonodban.

Takaríts és tarts rendet egyfolytában

Ne ijedj meg, nem olyan fárasztó, ahogyan hangzik. Ahogy a szakácsok a TV-s műsorokban, te is takaríts főzés közben, mosd el az edényeket és eszközöket, melyekre már nincs szükséged. Mindig takarítsd le a pultot, miután elkészült az étel.

Hosszú távon ez meglehetősen meg fogja könnyíteni az életed. Gondolj arra, mi tűnik kevesebb munkának: gyors, felszínes rendrakás főzés közben, után vagy egy alapos takarítás az odaszáradt kosszal és ételmaradékokkal?

Legyen mindig üres a mosogató!

Sose feküdj le úgy, hogy tele van mosatlannal a mosogatókagyló. Hidd el, sokkal érdemesebb időt és energiát fektetni még lefekvés előtt a rendrakásba, mint a másnapot takarítással indítani.

A mosogatógép esetén hasonló a helyzet, ha már megtelt szennyes edényekkel, jobb, ha még lefekvés előtt elindítod a programot. A tiszta edényeket érdemes minél előbb elpakolni.

A pult csak tisztán jó!

Ez azt is jelenti, hogy minden olyan berendezési tárgyat, amit nem használsz, tárolj a fiókban vagy a polcokon. Csak azt érdemes a pulton hagyni, amit napi szinten használsz, például a kávéfőzőt, a késtartót vagy vágódeszkát.

Szortírozd a konyhai felszereléseket és eszközöket!

Gondold át, hányszor is volt szükséged arra a görbe serpenyőre, színes műanyag tálra és a századik bögrére? A bögrék például rengeteg helyet foglalnak el, és sokszor csak a szekrényben porosodnak.

Először is, vedd számba, hogy mit használsz és mindent, amire nincs szükséged, ajándékozz el. Ha néhány eszközre csak bizonyos időközönként van szükséged, tedd el egy nehezen hozzáférhető tárolóba. A napi rutinodnak jót fog tenni.

Esti takarítás

Az esti konyhatakarítás a legjobb, amit csak a lakásoddal tehetsz. Minden reggel tiszta és komfortos konyhában inni a kávét felülmúlhatatlan érzés!

Vacsora után mindössze 20 perc alatt kész vagy vele, elég, ha a nagyobb felületekre koncentrálsz: tisztítsd le a pultot ott, ahol főztél, mosogass el, rakd el a berendezési eszközöket. Ha a sütőt is használtad, egy nedves ronggyal törölgesd át a belsejét. Végül, seperj fel és ha szükséges, mosd fel a padlót. Csak pár perc erőfeszítés, de minden reggel hálás leszel az esti énednek, hogy tisztaság honol a konyhában.