A Dalgona kávét neked is meg kell kóstolnod.
A Dalgona kávé valójában egy felhabosított kávé, de ha igazi kávéházi élményt szeretnél varázsolni az otthonodba, akkor mindenképpen ki kell próbálnod. Pláne, ha vendégek jönnek hozzád, mert az ízében gazdag, látványos italt garantáltan imádni fogja mindenki. Krémes textúrájával, átlátszó poharakban tálalva tutira levesz mindenkit a lábáról, arról pedig már nem is beszélve, hogy ez nem csupán egy ital, hanem egyfajta rituálé, ami még kellemesebb élménnyé varázsolhatja a kávézás pillanatait. A legjobb, hogy semmiféle különleges eszközre nem lesz szükséged, a Dalgona kávét pikk-pakk bármikor elkészítheted. Máris mutatjuk a receptet.
Egy közepes méretű tálban keverj össze instant kávét, cukrot és forró vizet. Elektromos habverővel verd körülbelül 2-4 percig, amíg sűrű, habos állagot nem kapsz. Ezután önts hideg tejet egy magasabb falú pohárba, ha frissítőként szolgálnád fel, akkor mehet bele néhány jégkocka is. Ha ez kész, akkor óvatosan, egy kanál segítségével ad hozzá a kávéhabot. Az extra élmény érdekében a tetejét megszórhatod kakaóval, fahéjjal vagy reszelt csokoládéval. Egy csepp vaníliát is adhatsz hozzá, ha egy kicsit felturbóznád az ízélményt.
Természetesen a kávék világában számtalan alternatíva létezik, egy másik recept, a kamilla kávé elkészítési módja is például nagyon népszerű.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!