Quantcast

NFT

Történelmi NFT készült Palvin Barbara címlapfotójából

Történelmi NFT készült Palvin Barbara címlapfotójából
© Elle Espana

A magyar modell a spanyol Elle forradalmi címlapján látható.

Nagy hírrel lepte meg olvasóit spanyol testvérmagazinunk: az Elle lesz az első divatmagazin Spanyolországban, amelynek címlapjából NFT készült. A forradalmi hír önmagában is nagy érdeklődésre tart számot, ám a magyar olvasók számára külön kapcsolódási pontot jelent, hogy az egyedülálló kiadás címlapján Palvin Barbara kapott helyet.

A magyar modell a februári szám címlapján mosolyog, melyből a spanyol művész, Gala Mirissa készített audiovizuális műalkotást – ezt február 23-án fogják árverésre bocsátani, a bevételt pedig jótékony célra, daganatos gyermekek megsegítésére fordítják majd.

Gala Mirissa a jelenkor egyik legnagyobb kriptoművésze, akinek ajtaján már Hollywood kopogtat. Elmondása szerint a „Mujer ELLE” névre keresztelt alkotás erőteljes és érzékeny munkak, amelynek alapját Rafa Gallar Palvin Barbiról készített fotói adják – ezeket ő különféle szoftverekkel és az After Effects alkalmazás használatával varázsolta élővé.

Az NFT (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token) ugyanis egy egyedi digitális tanúsítvánnyal rendelkező alkotás, amely egyedi és nem másolható. A történelmi lapszám az NFT virágzó művészete mellett kiemelten foglalkozik a metaverseny, a blokklánc-technológia és a bitcoin témáival is.

Forrás: Elle