Quantcast

Több mint 500 ritkán látott darab a Dior új kiállításán!

A legnagyobb divatkiállítás az Alexander McQueen óta a V&A-ban

A francia divattervező, Christian Dior 1947 februárjában mutatta be első couture kollekcióját, a New Look-ot a maga ikonikus homokóra sziluettjeivel, melyek a nőiességet és a 2. Világháború után lassan újraéledő glamúrt ünnepelték.

Hogy emléket állítsanak a márka divatvilágban betöltött, hosszú múltra visszatekintő szerepének, a londoni Victoria & Albert Múzeum egy nagy lélegzetvételű kiállításon mutatja be a Dior ikonikus darabjait, mely a Christian Dior: Designer of Dreams (Az álmok tervezője) címet viseli majd.

A kiállítás hivatalosan 2019 februárjában nyílik a nagyközönség számára, és általa felfedezhetjük a márka 70 éves történetét, benne a hat művészeti vezetőjét, akik hozzájárultak a Dior sikeréhez az alapítás óta.

A Designer of Dreams szervezője a párizsi Musée des Arts Decoratifs, kurátorai Olivier Gabet és Florence Müller. A londoni kiállítás külön figyelmet szentel Dior brit kultúra iránti rajongásának, és több mint 500 ruhát mutat be az arhcívumból, köztük azt, amelyet Margit grófné (II. Erzsébet húga) viselt a 21. születésnapján.

Tim Reeve, a V&A igazgatóhelyettese szerint „A Christian Dior: Designer of Dreams a divatvilág egyik legzseniálisabb, ikonikus tervezőjét ünnepli. Az, hogy újragondoljuk az óriási figyelmet kapott párizsi kiállítást, előtérbe helyezi Dior rajongását Anglia iránt”.

Február 2-július 14-ig. Jegyek ősztől kaphatók.