Quantcast

Minden, amit tudnod kell a Lagerfeld tiszeletére alkotott ing kollekcióról

A legendás tervező legjobb barátai gondolják újra a klasszikust

Mától elérhető a farfetch.com oldalon a kollekció, melyet Karl Lagerfeld emlékére hoztak létre. A Tribute to Karl kezdeményezés koncepciója, hogy a tervező kedvenc ruhadarabját, a fehér inget alkották újra a közeli barátai. Cara Delevingne, Kaia Gerber és Gigi Hadid csak pár név a divatszakma leghíresebb alakjai közül, akik összefogtak egy projekt keretein belül, hogy létrehozzanak egy kollekciót, amelyben Karl Lagerfeld kedvenc ruhadarabja szerepel majd: a fehér ing.

 

Február 19-én a Chanel megerősítette, hogy az ikonikus tervező, Karl Lagerfeld 85 évesen meghalt.

Júliusban a tervező csapata bejelentette, hogy Lagerfeld barátai létrehoznak egy kollekciót 'A Tribute to Karl: The White Shirt Project'  (Tisztelgés Karl előtt: A fehér ing projekt) néven, újratervezve az alapdarabot, amivel a német designer emléke előtt hajtanak főt.

Hét különböző design lesz – olyan hírességek tervezésében, mint Cara Delevingne, Kate Moss és Diane Kruger - na és a tervező macskája, Choupette (!)  – és a kollekció összesen 77 darabból fog állni, mindegyiket 777€ (kb. 257 000 Ft) összegért árulják majd. A bevételt jótékony célra fordítják.

A csupa hetes nem véletlen: ez volt a designer kedvenc száma, Párizs hetedik kerületét szerette legjobban, valamint a könyvesboltja is a hetes szám alatt állt.

A WWD szerint Delevingne a saját tetoválásait is rányomtatta az ingre, egy oroszlánt (az ujján lévő tetoválása) és elefántot (karján lévő tetoválása) is.

A kollekcióból befolyt összeget teljes egészében a Sauver La Vie alapítványnak adományozzák majd, ami orvosi kutatásokkal foglalkozik a párizsi Descartes Egyetemen.

"Karl mindig azt mondta, mindegy mit csinálsz, a lényeg, hogy meglepd az embereket." - mondta Carine Roitfeld, a legendás tervező stílustanácsadója és a fehér ing projekt kurátora. "A projektre az általános reakciók igazából elég mókásak voltak, Karl imádná!"

Roitfeld saját ingjéhez hozzáadott egy fűzőt is, valamint egy aszimmetrikus gombot.

A darabokat szeptember 26-án mutatják majd be, egy nappal azelőtt, hogy online elérhetővé válnak a Farfetch.com oldalon, először a párizsi divathéten, a Fendi és a Chanel kivetítőin kaphatunk ízelítőt a kollekcióból. Az ingeket olyan hírességek mutatják be, mind Olivia Palermo, Helen Mirren, a Gucci kreatívigazgatója, Alessandro Michele és a modell, Soo Joo Park.

A fehér ing iránti végtelen szeretetéről egyszer Lagerfeld így nyilatkozott: "Ha azt kérdezed, mi az, amit szívesen feltaláltam volna a divatban, az a fehér ing"

"Számomra a fehér ing az öltözködés alapja, minden más csak ezután jöhet."