Quantcast

Irányváltás

Eldőlt, ki veszi át a Bottega Veneta kreatív irányítását

Eldőlt, ki veszi át a Bottega Veneta kreatív irányítását
© Willy Vanderperre/Bottega Veneta

Az olasz divatház nyilvánosságra hozta Daniel Lee utódjának kilétét.

Az olasz luxusdivatház, a Bottega Veneta élére 2018. július elsején nevezték ki Daniel Lee-t, aki az elmúlt több mint három évben kreatívigazgatóként irányította a kollekciót tervezési folyamatait. A neves Central Saint Martins művészeti főiskolán végzett brit tervező korábban a Maison Margiela, a Balenciaga és a Céline divatházaknál is bizonyított, majd a Bottega Veneta színeiben friss lendületet adott az olasz márkának. Így aztán szinte mindenkit meglepetésként ért, amikor a múlt héten bejelentették: Daniel Lee és a Bottega Veneta közös megegyezéssel lezárják munkakapcsolatukat.

„A Bottega Venetánál eltöltött három évem hihetetlen élmény volt. Boldog vagyok, hogy egy kivételes és tehetséges csapattal dolgozhattam együtt, és mérhetetlenül hálás vagyok mindenkinek, aki részt vett az elképzeléseink megvalósításában. Szeretnék köszönetet mondani François-Henri Pinault-nak a támogatásáért és a lehetőségért, hogy részese lehetek a Bottega Veneta történetének” – nyilatkozta Daniel Lee a távozásának hírére. Alig öt nappal a szomorú hírek után pedig az is kiderült, ki veszi át a helyét a művészeti igazgatói székben. A divatház legújabb közleményéből kiderült: Matthieu Blazyt nevezték ki a kreatívigazgatói posztra.

Mit lehet tudni róla?

Matthieu Blazy 1984-ben született Párizsban, majd a brüsszeli La Cambre-ban szerzett diplomát. Divatpályafutását Raf Simons férfi tervezőjeként kezdte, később Martin Margielához csatlakozott, ahol az „Artisanal” vonalért és a női ready-to-wear divatbemutatókért felelt. 2014-ben a Céline vezető tervezője lett, majd három évig dolgozott Raf Simons mellett a Calvin Kleinnél.

„Matthieu Blazy egy rendkívüli tehetség, akire büszkén és lelkesen bízom a házunk kreatív irányítását. A Bottega Veneta mindig is az ikonikus kézművesség és a megkülönböztető kreativitás szinonimája volt. Matthieu kinevezése tovább erősíti márkánk relevanciáját és modernitását, és felgyorsítja növekedésünket, miközben megőrzi azokat az értékeket, amelyek a Bottega Veneta középpontjában állnak” – fejtette ki Leo Rongone, a divatház vezérigazgatója a sajtóközleményükben.

A tervező 2022 februárjában mutatja be első kollekcióját a Bottega Veneta színeiben.

Forrás: Elle