Quantcast

17 ikonikus, ritkán látott fotó Karl Lagerfeldről

Emlékezzünk meg az egy éve elhunyt tervezőről.

Egy éve halt meg a divat császára, Karl Lagerfeld, a távozásával együtt pedig egy korszak is lezárult. Azon kevesek egyike közé tartozott, aki még életben volt, amikor a munkásságát a történelem és a divat kultúrális örökségnek kiáltották ki, akinek legendás rajzai és vázlatai 1954-tól napjainkig felrázták és teljes mértékben megváltoztatták a divatot. Ő az egyetlen tervező a világon, aki élete során ilyen hosszú ideig volt egy divatház kreatívigazgatója (egy életen át tartó szerződése volt a Chanel és Fendi divatházakkal). Különleges tehetsége és látásmódja volt. 17 ikonikus fotóval emlékezünk meg a legendás tervezőről, melyek végig kísérik Lagerfeld karrierjét, egészen a kezdetektől.

A tervezőről készült legikonikusabb fotók

Minden itt kezdődött. 1954. december 14-ét írunk, a fiatal Lagerfeld megnyerte a Woolmark díjat, méghozzá "kabátok" kategóriában, így lett Pierre Balmain asszisztense.

1983-ban Karl Lagerfeld, 10 évvel Coco Chanel halála után átvette a divatház kreatívigazgatói posztját. A következő évben, március 5-én fejezte be első Chanel Haute Couture kollekcióját, melyet három héttel később Párizsban bemutatott. A designer itt az ikonikus vázlatrajzai előtt pózol, melyek azóta kultikussá és gyűjtői darabokká váltak.

Karl Lagerfeld az 5 Fendi nővérrel. Balról jobbra: Franca, Paola, Carla, Alda és Anna.

A Chloé divatház egyik ruhapróba közben.

Karl és múzsái: 1993-ban, Cindy Crawforddal és Claudia Schifferrel.

Anna Wintour és Karl Lagerfeld 1990-ben.

Karl Lagerfeld és a menyasszony, a legendás Inés de la Fressange, a Chanel 1986-87-es, Haute Couture őszi/téli kollekciójának bemutatóján.

1995: Met-gála, a szupermodell Claudia Schifferrel.

1991: Linda Evangelistával.

Karl Lagerfeld és a modelljei Párizsban, a Chanel 1985/86-os őszi/téli bemutatóján.

1990-ben járunk, Karl közös asztalnál ül Linda Evangelistával és Anna Wintourral egy AIDS elleni jótékonysági eseményen.

Karl Lagerfeld a Chanel 1997/98-as őszi/téli bemutatóján, Párizsban.

Karl Lagerfeld és Cara Delevingne a Chanel 2014/15-ös őszi/téli kollekciójának bemutatóján.

A nagyon fiatal Karl, a párizsi otthonában.

2011, december 6-án, Stella Tennanttaal a Chanel Párizs-Mumbai show-ján.

Karl Lagerfeld a stúdiójában, egy szabászollóval, 1957 márciusában.