Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CSILLAGJEGY

Ez a lakberendezési stílus illik hozzád a legjobban a csillagjegyed szerint

2022. november 06.

8 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

STÍLUS lakberendezés csillagjegy horoszkóp
Ez a lakberendezési stílus illik hozzád a legjobban a csillagjegyed szerint
© Shutterstock

A csillagjegyed nem csak személyiséged, de stílusod is befolyásolhatja.

 


Szereted a fluid, könnyen átrendezhető tereket, mint a Vízöntő? Rajongsz a gazdag, puha textíliákért, mint a Bika vagy inkább a mélyebb tónusú bútorokat szereted, mint a Skorpió? Hiszed vagy sem, a születésed időpontja és a csillagjegyed adott egy jellegzetes habitust, ízlést, ami még a lakberendezésben is segítségedre lehet. 


Bátor KOS (március 21-április 19)

Nem lesz meglepő, hogy a Kos az állatöv legmagabiztosabb dizájnere. Tűzjegytársaihoz hasonlóan szenvedélyes, motivált és magabiztos. A Kosnak azonban kerülnie kell az állandó berendezési tárgyakat az otthonában illetve a nagyobb vörös, piros darabokat. Hajlamos stílusról stílusra ugrani, mert szeretné elsőként a legfrissebb trendeknek megfelelően berendezni otthonát. A Kos szereti a nyitott tereket és az élénk színeket, amelyek ösztönzik, illetve a merész kiegészítőket, melyek tükrözik a saját ízlésébe vetett bizalmát.

Jellemző lakberendezési stílus: Kortárs vagy Eklektikus 


Érzéki BIKA (április 20-május 20)

A Bika otthonában minden a kényelemről és a luxusról szól, mivel ezt a földi jegyet a pihentető környezet vonzza, lágy hangokkal és megnyugtató aromákkal körülvéve. Az érzéki élvezetek rendkívül fontosak a Bika számára, és akkor érzik magukat a legelégedettebbnek, ha a selyem, bársony és kasmír érintése veszi őket körbe. A rengeteg hangulatvilágítás, valamint illatos gyertyák és friss virágok pedig elengedhetetlen kiegészítői a Bika otthonának. Legjobban a lágy rózsaszínt, az aranyat és a smaragdzöldet szereti a környezetében.

Jellemző lakberendezési stílus: Glamour vagy Klasszikus


Nyitott IKREK (május 21-június 20)

Az Ikrek nyitott minden stílusra, formára, sokféle elfoglaltság, szenvedély vonzza őt, ezért otthonából gyakran hiányzik a jellegzetes stílus. Mindent összegyűjt, ami tetszik neki, így egyedi csecsebecsékkel, gyakran a legújabb technikai kütyükkel tölti meg tereit. Az állatöv legszociálisabb tagjaként, az Ikreknek olyan otthont kell kialakítania, amely alkalmas sok vendég fogadására, rengeteg kényelmes ülőhellyel, átgondoltan megtervezett hálószobákkal a vendégek elszállásolására, és természetesen mindig feltöltött óriás hűtővel. Az Ikrek kedvencei az irizáló színek, mint amilyen a gyöngyház is.

Jellemző lakberendezési stílus: Modern vagy Eklektikus


Szentimentális RÁK (június 21-július 22)

A Rák rendkívül intuitív és érzékeny a környezetére, így biztosak lehetünk benne, hogy otthonában minden részlet át van gondolva, bár ne várjunk nyílt meghívást, mert a Rák rendkívül védelmezi a saját személyes terét. A Rákot a Hold uralja, amely a kényelmet és az öngondoskodást képviseli, így otthonuk általában hangulatos, pihenésre összpontosító, és nagyon személyes tér, galéria fallal szeretteiről, szuvenírekkel. A Rák szereti a semleges színű puha bútorokat és a sok egyedi régiséget, kincset.

Jellemző lakberendezési stílus: Rusztikus vagy TengerpartiElbűvölő OROSZLÁN (július 23-augusztus 22)

Az életvidám és szenvedélyes Oroszlán szereti magát a reflektorfénybe helyezni, élvezi a pazar vacsorákat és exkluzív társasági eseményeket. Egy visszafogott otthon egyszerűen nem való neki, mivel minden fényes és felülmúlhatatlan darab vonzza őt. Az oroszlán úgy tervezi otthonát, hogy harsány és akár merészen díszített legyen, amely tele van túlméretezett elemekkel, rengeteg fémes felülettel és luxus, puha bútorokkal. Ezt a lendületes tűz jegyet a Nap uralja, ezért világos otthonokban érzi magát a legjobban, ahol sok természetes fény van.

Jellemző lakberendezési stílus: Glamour vagy Art Deco


Minimalista SZŰZ (augusztus 23-szeptember 22)

Az állatöv perfekcionistájának, a Szűznek az otthonában mindennek logikus sorrendben kell lennie. A nyugalom érzése járja át a Szűz által kialakított tereket, ami kellemes látványt nyújt, de lehet, hogy nem különösebben kényelmes. A Szűz módszeres és szisztematikus életszemlélete tükröződik a felesleges díszítésektől mentes, minimalista otthonában. Szereti a letisztult vonalakat,  geometrikus mintákat és a praktikus tárolási rendszereket. Jegye mélyen kötődik a természethez és a földi tónusokhoz. A fa és a természetes kő megnyugtató a Szűz számára, az organikus formák pedig megtörik minimalista otthonának szigorát.

Jellemző lakberendezési stílus: Minimalista vagy Japandi


Kreatív MÉRLEG (szeptember 23-október 22)

A Mérleg élete az egyensúly és a harmónia körül forog. Jó arányérzékkel választ maga köré letisztult és különleges tárgyakat, amik kifinomult ízlését tükrözik. Soha nem túl hivalkodó vagy túl minimalista. A Mérleg nagyszerűen érzi, hova hiányzik még egy váza, egy szőnyeg, így otthona békét és harmóniát sugároz.  Érdemes azonban a tárolóhelyekre is koncentrálnia, ami talán kevésbé mozgatja a kreatívitását, de elengedhetetlenül fontos. 

Jellemző lakberendezési stílus: Mid-Century vagy Skandináv


Drámai SKORPIÓ (október 23-november 21)

A Skorpió az egyik legrejtélyesebb és legcsábítóbb jellem az állatövben. Ahogy egy skorpiónak, neki is van egy rejtett, sötét oldala, ami otthonában is kiütközik. A Skorpió szereti a gótikus és ipari dizájn sötétebb tónusait, drámai nagy felületeit,  smaragdzölddel, a bordóval vagy sötét lilával megbolondítva. A Skorpiót a fényűző anyagok vonzzák, mint a selyem, szőrme, bőr. A belső tereket általában az utolsó kilincsig aprólékosan megtervezi. Egy kis könnyed kék árnyalat azonban jót tehet az otthonának, hogy ne uralkodjon el a komorság a tereiben.

Jellemző lakberendezési stílus: Indusztriális vagy Klasszikus


Rugalmas NYILAS (november 22-december 21)

Az állatöv rettenthetetlen utazója, a Nyilas, folyton új izgalmakat és kalandokat keres. A változás és az újdonság olthatatlan szomjúságával született Nyilas nem szeret egy stílus mellett lehorgonyozni. Szeret kalandjairól mesélni, ezért otthona falai legtöbbször tele vannak fényképekkel, térképekkel, érdekes műtárgyakkal, emléktárgyakkal és képeslapokkal. Természetes színek és anyagok között érzi jól magát, valamint az óceánra, hegyekre vagy bármilyen külföldi tájra utaló darabok vonzzák.

Jellemző lakberendezési stílus: Vintage vagy Bohém


Kézműves BAK (december 22-január 19)

A Bakot a Szaturnusz vezérli, a bolygó, amelyet az idővel hoznak kapcsolatba, és ennek megfelelően meglehetősen munkamániás típus. A Bak az, akinek valószínűleg a legjobb otthoni irodája van az állatöv bármely más jegyéhez képest, funkcionális íróasztallal és stílusos tárolóval, valamint a legújabb intelligens technológiával. Otthona elegáns és klasszikus, amely kortalan dizájnnal rendelkezik. Nagy szekrények, bőr kanapék, vintage vagy dizájn darabok jellemzik és a mesteremberek, asztalosok gondos munkáját dícsérik.

Jellemző lakberendezési stílus: Vidéki farmház vagy Indusztriális


Különc VÍZÖNTŐ (január 20-február 18)

A Vízöntőnek van valószínűleg a legérdekesebb otthona, hiszen mindenszempontból kerüli az uniformizált megoldásokat. Spiritualitása és az idealizmusa kiütközik otthonának berendezésén is, rengeteg inspiráló műalkotással és független tervezők egyedi tárgyaival. A szabad szellemű és különc Vízöntő szereti körülvenni magát szokatlan dolgokkal, de sok időre és térre van szüksége az elmélkedéshez, ezért általában nyugodt tereket teremt magának otthonában. A Vízöntőt is az Uránusz, az innovációt és a technológiát irányító bolygó uralja, ezért otthona tele van a legújabb technikai eszközökkel.

Jellemző lakberendezési stílus: Eklektikus vagy Kortárs


Álmodozó HALAK (február 19-március 20)

Az állatöv utolsó jegyeként a Halak az asztrológiai kerék legempatikusabb és gyakran legspirituálisabb szereplője. Szereti a harmonikus és romantikus stílusú tereket illatos gyertyák és a füstölők társaságában. A Neptunusz, a kreativitás és az álmok irányító bolygója vezeti a Halak jegyét, ezért ha teheti, puha párnákkal és takarókkal, hangulatvilágítással teremti meg magának a teret, hogy belépjen saját fantáziavilágába. Ami a színeket illeti, a Halak utálja a merész mintákat, inkább a tompa és földes tónusokat részesíti előnyben.

Jellemző lakberendezési stílus: Bohém vagy Shabby chic

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves