Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

4 fürdőszobai dekorhiba, amit felejts el a lakberendezők szerint

2023. február 24.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés fürdőszoba Dekoráció lakberendezési tárgyak lakberendező lakberendezési kiegészítők
4 fürdőszobai dekorhiba, amit felejts el a lakberendezők szerint
© Getty Images

Egy jól berendezett, modern fürdőszoba nagyban hozzájárulhat a lakás értékének növeléséhez: vannak azonban olyan dekorhibák, amikkel a lakberendezők szerint teljesen tönkre lehet tenni a fürdőszoba esztétikáját. 


A fürdőszoba a lakás egyik legtöbbet használt pontja, melynek modern, jól berendezett tere nemcsak esztétikailag, hanem pénzügyileg is növelheti az otthonunk értékét. A berendezés során érdemes tehát  a legtöbbet kihozni ebből a helyiségből: néhány egyszerű praktikával már könnyen lehet egy kis luxust csempészni a fürdőszobába – vannak azonban olyan dekorhibák is, melyeket érdemes örökre elfelejteni Evan Jones brit lakberendező szerint.

A következő dekorációs hibákkal jelentősen ronthatunk a fürdőszoba összképén!

1. rossz berendezés

A fürdőszoba berendezésének első szabálya az, hogy a illemhely soha ne az ajtóval szemben, hanem a lehető legnagyobb takarásban helyezkedjen el! Nem árt ügyelni arra is, hogy a vécékagyló előtt és mellett is legyen elegendő hely a mozgásra – még akkor is, ha bidét egyáltalán nem szereltetünk fel.

Érdemes a fürdőszoba ajtó mellé, esetleg egy szélső, harmadik falra tenni a mosdót, mert a tapasztalatok szerint senki sem akar olyan fürdőszobát, amibe benyitva egy vécékagylót lát először.

2. túl sok szín és textúra

A falszín kiválasztásánál nemcsak a saját preferenciákra, hanem az jó ízlésre is érdemes hagyatkozni a Evan Jones lakberendező szerint. A feltűnő, erőteljes színkombinációk például pont úgy leronthatják a fürdőszoba megjelenését, mint a különböző textúrájú csempék és falfelületek párosítása.

A zavaros összkép elkerülése végett érdemes 90%-ban természetes tónusú és legfeljebb 10%-ban erős, rikító színt használni a fürdőszobába. A kiegészítők (törölköző, szappantartó) például nyugodtan lehetnek színesek, a többi rész viszont inkább ne!

3. ROSSZ VILÁGÍTÁS

A rossz világítás minden egyes helyiségben hátrányt jelent, a jó fényviszony viszont a fürdőszobában a legfontosabb, hiszen ez az a szoba, ahol a legtöbbet használjuk a tükröket. 

A borotválkozáshoz, a hajszárításhoz és a sminkeléshez fontos, hogy jó fényviszonyok vegyenek körbe minket egy fürdőszobában. Ha ez nem adott, azt mindenképpen helyre kell hozni

– mondja a lakberendező, aki a mennyezeti lámpák sokasága helyett beépített LED-fényekkel rendelkező tükröket és fürdőszobai bútorokat, valamint falra helyezhető, energiatakarékos tükörvilágításokat szokott javasolni a klienseinek. 

Shutterstock
Shutterstock

4. fürdőszobai bútorok hiánya

A zárt, vízhatlan fürdőszoba bútorok Evan Jones lakberendező szerint kötelező elemek minden fürdőszobába: ezekbe a fiókos, polcos garnitúrákba ugyanis minden olyan apróság elrejthető, ami nem ad plusz értéket a helyiség esztétikájához.

Hajszárító, borotva, fogkefe és más tisztálkodási szerek? Ha éppen nem használjuk őket, semmi keresnivalójuk a fürdőkád vagy a zuhanyzó mellett! Ma már csodás szappantartók kaphatók, melyekkel fel lehet dobni a fürdőszobánkat, de ez az egyetlen kivétel

– mondja a lakberendező, aki szerint a rosszul berendezett fürdőszobánál csak a kuplerájos fürdőszoba rosszabb. Ha ugyanis rendezetlenül és előhagyva, tárolóhelyiségek nélkül tartjuk a tisztálkodási szereinket, úgy a legnagyobb precizitással kivitelezett fürdőszobánk is kelhet furcsa, zavaros hatást.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves