Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

2023 legnagyobb lakberendezési trendje: az olvasztott dísztárgyak

2023. január 07.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés lakberendezési trendek gyertyatartó Dekoráció váza kaspó
2023 legnagyobb lakberendezési trendje: az olvasztott dísztárgyak
© Shutterstock

Az előrejelzések szerint az idei év legnagyobb dekorációs trendje nem más lesz, mint az olvasztott dísztárgyak, melyek Magyarországon is egyre több helyen kaphatóak.


A formás sziluettű dísztárgyak, a görbe formájú gyertyák és az amorf alakzatú vázák még soha nem voltak olyan népszerűek, mint az elmúlt pár hónapban!  Az éves lakberendezési konferencia legfrissebb trendjelentései szerint a 2023-as évben ráadásul az olvasztott, lávaszerű külsővel rendelkező dekorációk lesznek a legnépszerűbbek, melyek már idén januárban megjelentek a legnépszerűbb hazai lakberendezési boltok kínálatában.

Az olvasztott hatású dekorációk még soha nem voltak ilyen népszerűek

A vintage és a kézzel készült termékek online piactere, az Etsy legfrissebb kutatásai szerint 2022 augusztusa óta 8%-kal emelkedett az olvasztott, lávaszerű dekorációs elemek eladása, ami csak még több lett az év végéhez közeledve. 

H&M Home Kőkerámia gyertyatartó 6495 Ft; Kőkerámia doboz 6495 Ft; Kőkerámia tál 7995 Ft
H&M Home Kőkerámia gyertyatartó 6495 Ft; Kőkerámia doboz 6495 Ft; Kőkerámia tál 7995 Ft

Az interiortrendek előrejelzései szerint ez a százalék pedig egyáltalán nem csökken, sőt, továbbra is rohamos mértékben növekszik, ugyanis a népszerű lakberendezési boltok kínálatában is egyre több ilyen dísztárgy jelenik meg. Dayna Isom Johnson lakberendező és trendelemző szerint ennek megvan a maga oka:

A szofisztikált külső és a letisztult megjelenés nyugtató harmóniával látja el a belső tereket, ezért nem meglepő, hogy ezek a dísztárgyak egyre népszerűbbek. Ma már nemcsak a hagyományos értelemben vett dekorelemeken, de poharakon, kaspókon és gyertyatartókon is egyre nagyobb mértékben érvényesül az olvasztott, lávaszerű külső 

— mondja a lakberendező, aki a saját bevallása szerint egyáltalán nem bánja, hogy az édi-bédi, mindenféle rikító színű, gicces dekorációk helyett inkább az elegáns megjelenésű, finom dísztárgyak kapnak több helyet az otthonainkban.

H&M Home Aszimmetrikus kőkerámia váza kicsi 9295 Ft; Aszimmetrikus kőkerámia váza nagy 14 995 Ft
H&M Home Aszimmetrikus kőkerámia váza kicsi 9295 Ft; Aszimmetrikus kőkerámia váza nagy 14 995 Ft

ezek a dísztárgyak letisztult harmóniát, nyugalmat csempésznek az otthonainkba 

Dayna Isom Johnson lakberendező szerint ugyanis a sok kis színes és részletgazdag csecsebecsék nemcsak zavart, hanem nagy káoszt is tudnak okozni az otthonainkban: egyrészt sokat kell takarítani őket, mert állandóan porosodnak, másrészt elvonják a figyelmet a belső terek szép részeiről.

A kevesebb több elve tökéletesen megnyilvánul ebben a trendben. Elég egy ilyen elegáns dísztárgy, az máris beltölti a teljes helyiséget!

— mondja lelkesen a lakberendező, aki szerint a jövőben is egyre többet fogunk találkozni ezzel a trenddel. Az olvasztott hatású dekorációs tárgyak ugyanis nyugalmat és harmóniát csempésznek be a belső terekbe, amire egy stresszes nap után különösen nagy szükségük van az embereknek.

Zara Home
Zara Home Márvány gyertyatartó 12 995 Ft  

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves