Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 dolog, amit azonnal tüntess el a nappalidból a lakberendezők szerint

2023. június 24.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés bútor kanapé rendszerezés pakolás
5 dolog, amit azonnal tüntess el a nappalidból a lakberendezők szerint
© Shutterstock

A nappaliban sok olyan apróság felhalmozódhat, aminek semmi keresnivalója a ház legnépszerűbb helyiségében. Szerencsére a lakberendezők most elárulták, mely dolgoktól kell azonnal megszabadulni! 


A nappali a ház azon legnépszerűbb pontja, ahol a legtöbb időt töltjük: pihenünk, szórakozunk, étkezünk és még megannyi dolgot csinálunk ebben a helyiségben, ahol könnyen káosz alakulhat ki, ha nem tartjuk azt rendszeresen rendben. A sok kis apróság, mindennapi kütyü és lom könnyen elveszi a fókuszt még a legszebb nappaliról is, ezért a lakberendezők segítségével összegyűjtöttük azokat a dolgokat, melyeket semmilyen esetre sem érdemes a nappaliban tárolni! 

A nappalidból azonnal tüntesd el a következő dolgokat!  

1. Apró tárgyak, díszes csecsebecsék

Az apróságok, a dekorációul szolgáló mütyürök és csecsebecsék rendkívüli cuki és édes kis tárgyak lehetnek, megjelenésükben és funkciójukban viszont abszolút semmi keresnivalójuk nincs a nappaliban. Egyrészt csak elveszik a helyet a fontos dolgok elől, másrészt könnyen teremthetnek rendetlen, kupis érzetet, ami még a legdrágább anyagokból megálmodott, legszebb nappalit is rontja. 

2. SÉRÜLT BÚTOROK, TÖRÖTT DEKORÁCIÓS TÁRGYAK

Nemcsak balesetveszélyesek, hanem felesegesek is, hiszen elveszik a helyet a funkciójukban és megjelenésükben is hibátlan tárgyak, dekorációs elemek, bútorok elől. Amennyiben még rendbe lehet hozni, vagy közel áll a szívedhez az adott tárgy, úgy érdemes átvinni a ház egy olyan részébe, ahol nyugodtan tudsz rajta dolgozni. Ha ez a te esetben nem aktuális, érdemes kihasználni az ingyenes nyári lomtalanítást!

3. SOK PÁRNA, TAKARÓ, PLÉD 

A nappali színeihez illő párnák, a kanapé huzatához párosított plédek rendkívül kényelmes és családias hangulatot tudnak teremteni: azonban ha egy-két takarónál, valamint 3-4 díszpárnánál több került elhelyezésre a nappaliban, úgy érdemes szelektálni. A kevesebb ebben az esetben is több: két-három szép párnával és egy pléddel kellemesebb lehet a nappali megjelenése, mint egy teljes kollekcióval.

4. NEM VAGY RITKÁN HASZNÁLT JÁTÉKOK

Egy csodás fa sakkjáték eleganciát és sikket tud kölcsönözni bármilyen nappalinak, ám ha egyáltalán nem játszunk (vagy csak nagy ritkán) rajta, érdemes elrejteni és máshol helyet keresni neki. Ez a feladat különösen nehéz lehet a gyermekes szülőknek, hiszen a nappaliban mindig előmarad(hat) egy-egy játék, azonban arra érdemes figyelni, hogy tényleg csak azok maradjanak látható helyen, amik használatban vannak.

5. FONTOS PAPÍROK, IRATOK, ékszerek

A nappaliban lévő szekrények, fiókok, könyvespolcok nem megfelelő helyet szolgáltatnak a fontos papíroknak, a személyi iratoknak, ékszereknek vagy az elektronikai használati útmutatóknak, mert könnyen elkeveredhetnek, átláthatatlanok lesznek, vendéglátás esetén pedig illetéktelen kezekbe is kerülhetnek. Ha biztonságban akarod tárolni a papírjaidat, érdemes egy külön fiókot vagy szekrényt szentelni nekik a ház egyik eldugottabbb, nehezebben megközelíthető részén, aminek helyét rajtad kívül nem ismeri senki.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves