Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

6 dolog, amit a lakberendezők sosem tartanak a nappalijukban

2023. szeptember 03.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali bútorok lakberendezés Dekoráció bútor lakberendező
 6 dolog, amit a lakberendezők sosem tartanak a nappalijukban
© Shutterstock

A tökéletes nappali álomképét nem könnyű megvalósítani, ám ha a következő dolgoktól megszabadulsz, akkor garantáltan szebb lesz ez a helyiség a lakberendezők szerint! 


A lakberendezők szerint a tökéletes otthonok összképe nagyban függ a lakás megvilágításától, az elhelyezkedésétől, a praktikumtól, valamint a személyes ízléstől is, így ezért nagyon nehezen lehet látatlanban olyan szempontokat kiemelni, amiket mindenképpen figyelembe kell venni a nappali berendezésénél. Vannak azonban olyan lakberendezési tárgyak, dekorelemek és bútorok, amik hihetetlenül közönségessé teszik a nappali terét, ezért érdemes őket messziről elkerülni

1. TÚL KICSI SZŐNYEGEK

A kis méretű szőnyegek vásárlását egyáltalán nem ajánlják a lakberendezők, mert zavarossá teszik a teret, megbontják a hamróniát és egységtelennek néz ki tőlük a legszebb nappali is. Amennyiben a nagy szőnyeg nem fér be, vagy sehogyan sem illik bele a nappaliba, úgy érdemes elgondolkozni a padlószőnyeg vásárlásán vagy egyszerűen csak mellőzni a szőnyegeket a nappaliban.

2. olcsó, ÖSSZECSUKHATÓ KANAPÉK

Ma már léteznek olyan kanapék és garnitúrák, amikkel szinte láthatlanul meg lehet oldani a kihúzható ággyá alakítható matracozást, ám a döntő többségnél ez sajnos nehezen megvalósítható. Ha nem tervezel drága összegeket költeni az ággyá alakítható kanapéra, úgy érdemes a kisebb, kihúzható szófát egy másik helyiségbe helyezni, mert csak lerontja a nappali összképét.

3.  SZALAGFÜGGÖNYÖK

A kórházi folyósokat és a multinationális vállalatok irodáit idéző szalagfüggönyök alkalmazása semmilyen formában sem elfogadott az otthonunk nappalijában a lakberendezők szerint. Olcsó és rideg hatásúvá teszik a teret, barátságtalanok és praktikátlanok is, hiszen rengeteg por tapad rájuk, könnyen elromlanak és nehezen lehet őket kevés erőfeszítéssel, hatékonyan tisztán tartani.

4. TÚL SOK KÖNYV, JEGYZETFÜZET A DOHÁNYZÓASZTALON

Egy jól kiválasztott, kanapé előtt elhelyzett dohányóasztal a nappali éke lehet – ám csak akkor, ha nincsen teleszórva mindenféle pletykalappal, magazinnal, könyvvel, jegyzetfüzettel és más papíráruval. Ezeknek semmi helye nincs a dohányzóasztalon! Érdemes arra törekedni, hogy egy, maximum két dohányzóasztalra való fotóalbum mellett más ne legyen az asztal körül. 

5. FÉNYes LED-LÁMPÁK

A környezetbarát és jó megvilágosítást ígérő LED-lámpák remekül mutatnak az irodában, ám a nappaliban kellemelen, feszengő hatást eredményezhetnek. Érdemes inkább egy kisebb teljesítményű csillárt és több kisebb, oldalsó megvilágítást kínáló fényforrást helyezni a nappaliba, amik meghittséget és intim hangulatot teremtenek a nagy terekben is. 

6. Kilógó zsinórok, kábelek

A digitális eszközök egyre nagyobb mértékben vannak jelen az otthonainkban, ezért egyre több zsinór és elektronikai kábel vesz körül bennünket - ezeknek a megjelenése azonban nem túl elegáns és nem túl csábító. Szerencsére ma már rengeteg olyan bútor, dekorelem és illeszték létezik, melyekkel szinte láthatatlanná tehetőek ezek a zsinórok, érdemes őket alkalmazni, mert szebb lesz tőlük a nappali! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves